“BU ŞEHRİN SAHİBİ YOK MU?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU ŞEHRİN SAHİBİ YOK MU?”


 

Mersin’in Anamur ilçesinde Cerenler ile Karaağaç mevkii arasındaki Sarısu Kanalı, taşıdığı kirlilik ve çevreye saldığı kokuyla görenleri şaşkına çevirdi. Yöre halkı kanala lağım atıkları bırakıldığını iddia etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık çevre katliamları ile gündeme gelen Mersin’in Anamur ilçesinde son olarak Cerenler ile Karaağaç mevkii arasındaki Sarısu Kanalı, taşıdığı kirlilik ve çevreye saldığı kokuyla görenleri şaşkına çevirdi.

 

“KANALA LAĞIM ATIKLARI BIRAKILIYOR”

Anamur Çevre Platformu konuyla ilgili bir paylayım yaparak yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. “Bu şehrin bir sahibi yok mu?” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Karaağaç Bölgesi’ndeki pompa istasyonundan Sarısu Deresi’ne lağım atıkları boşaltılıyor.

Normalde bu istasyonun görevi, şebekeden gelen atıkları arıtma tesisine pompalamak.

Görüldüğü üzere  hem vidanjorle atık kabul ediliyor, hem lağım atıkları kanallar aracılığıyla dereye ve sonrasında denize bırakılıyor. Suyun rengi ve kokusu yetkililerin ‘dereye atık boşaltılmıyor’ iddiasını yalanlıyor.

Yaklaşık iki yıldır arıtma tesisindeki arızanın giderilemeyişi nedeniyle lağım atıklarının derin deşarj yerine sahilden denize bırakılmasına, bir de halkın yoğun bir şekilde denize girdiği bir sahildeki pompa istasyonundan denize lağım akıtılması, halk sağlığının yetkililerce hiçe sayıldığının açık kanıtı. Anamur halkının dikkatine sunulur” denildi.

 

5 AY ÖNCE DE AYNI ŞEY OLMUŞTU!

Platform 5 ay önce de konuyu gündeme taşımış ve kanala lağım atıkları bırakıldığını iddia etmişti.

Kanalın bakım ve temizliğinden birinci derecede sorumlu DSİ yetkilileri ile sahilde ekolojik bir şekilde düzenleme yapmak, deniz kaplumbağalarını korumak iddiasındaki yerel yöneticileri kirliliğe karşı harekete geçmeye çağıran platform, pandemi sürecinde yer altı su kaynaklarına karışacak kirliliğin yaratacağı tehlikeye dikkat çekti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Mehmet e|ren - Tarih : 14/1/2021 - 01:47:16
    Aynen katılıyorum, yazının DSİ kanal temizliğine başladı obölgede tadilimizi zehir ettiler 1günde enaz 200 yazlıkçı Anamur terk etti anamurun sahibi yok.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA