GÖZALTINA ‘CADI AVI’ BENZETMESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZALTINA ‘CADI AVI’ BENZETMESİ!


 

Terör suçlamasıyla gözaltına alınan Musa Özdemir’in eşi Aynur Özdemir, “Uzunca bir süredir iktidar cadı avı başlattı. Biliyoruz ki bunlar son bulur. Bu ülkeye barış, demokrasi gelene kadar mücadelemizi bırakmayacağız” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

KESK’e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), önceki dönem Genel Başkanı olan Mersin’de yaşayan Musa Özdemir’in gözaltına alınmasına tepkiler çığ gibi artıyor.

İddialara göre; iki gün önce gece yarısı saat 01:00 sularında özel harekat polisleri tarafından evinin kapısı kırılarak içeri girilen ve eşyaları dağıtılan Özdemir daha sonra telefonla aranarak, ifadesi olduğu gerekçesiyle emniyete çağrıldı. İfade vermek için emniyete giden Musa Özdemir burada gözaltına alındı.

Yaşanılan olayın ardından açıklama yapan Musa Özdemir’in eşi Aynur Özdemir, “Bu yapılan uygulamanın haksız bir uygulama olduğunu biliyoruz. Bu işin bizi etkileyen en kötü tarafı gece yarısı evde olmadığımız bir saatte hukuksuz bir şekilde evimize giriliyor. Önce giriş kapısı kırılıyor, arkasından usulsüz bir şekilde evimizi arıyorlar, herhangi bir kişinin gözetimi olmadan, komşumuzun veya yöneticimizi ya da muhtarımızın gözetimi olmadan. Ki yerimiz yurdumuz belli, emniyete de istenilen saatte de gidilebilir. Buna rağmen giriş kapımız kırılıyor ardından yangın merdiveni kapımız da kırılıyor. Bir yerden kırıp giriyorlar, başka bir yerden de kırıp çıkıyorlar. Komşularımızın yangın merdiveninde olan eşyalarına zarar veriyorlar” diye yaşanılanları anlattı.

 

POLİS POLİSE ŞİKAYET EDİLMİŞ!

Komşularının polisin böyle bir şey yapmayacağına inandığını söyleyen Özdemir, “Komşularımız polisi polise şikayet ediyorlar. Bu olay Türkiye’de adaletin, hukukun, yargının, siyasetin geldiği noktayı da gösteriyor. Biz herkesin gözü önündeyiz. Dolayısıyla yaptığımız işlerle hep kamu önündeyiz. Eşim ertesi gün işe gidecek bir insan, çağrıldığı vakit gidebilirdi ve gece yarısı saat 1 gibi arıyorlar ve ertesi gün de emniyete ifade vermek için gitti. Gittiği Cuma gününden beri de gözaltında tutuluyor. İlk 24 saat avukat ile görüşmesi engellendi. Sonrasında görüşebildik. İlk sorgulaması yapıldı adliyeye sevk edildi. Biz onun bırakılmasını bekliyoruz. Bu hukuksuzlukların son bulmasını istiyoruz. Uzunca bir süredir iktidar cadı avı başlattı. Bunu hepimiz takip ediyoruz. Biliyoruz ki bunlar son bulur. Mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu ülkeye barış, demokrasi gelene kadar mücadelemizi bırakmayacağız, bizi bu şekilde yıpratamayacaklar” sözlerine yer verdi.

 

“HİÇBİR HUKUKİ GEREKÇE YOK”

Konuyla ilgili açıklama yapmak için Mersin’e gelen Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan da, “8 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde önceki dönem Genel Başkanımız Musa Özdemir hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmıştır. Başkanımızın ev ve iş adresi belli olup çağrıldığında ifade verebilecek durumda iken kimsenin refakati olmadan hukuksuz bir şekilde evinin kapısı kırılarak içeriye girilmesi insani olmayan bir durumdur, bu şiddet yöntemini kınıyoruz.

Musa Özdemir’in yargılandığı herhangi bir davası ve soruşturması bulunmamakta ve fiilen memurluk görevini yapmaktadır. Sabaha karşı evi basılmadan, gözaltına alınmadan ifadesi alınabilirdi. Kaldı ki her defasında ifade ettiğimiz gibi, üyelerimiz kendilerine çağrı yapıldığı takdirde savcılığa gidip ifadelerini verebilecek durumdadırlar. Nitekim Musa Özdemir de telefonla aranması üzerine kendisi ifade vermek için Emniyete gitmiştir. Ancak kolluk güçleri ısrarla sabahın erken saatlerinde veya gece yarısı ev baskınlarıyla gözaltı yönetimini olağan hale getirmiştir. Şüphesiz ki bu ısrar sadece muhaliflere değil, toplumun geniş kesimlerine verilmek istenen "iktidara itaat edilmesi gerektiği" mesajının sonucudur” dedi.

 

“BU UYGULAMALAR ANTİDEMOKRATİK”

Bu uygulamanın verdiği mesaja en büyük cevabın ortak mücadele olduğunu söyleyen Balcan, “Toplumun ve emekçilerin sorunlarına çözüm üretemeyenler, eleştiriye ve muhalefete tahammül edemeyenler ısrarla çözümü baskıda ve sindirme politikalarında aramakta. Anayasal güvence altında olan sendikal faaliyetleri dahi suç saymakta, sendika üye ve yöneticilerini sürgün ve gözaltılarla cezalandırmaya, susturmaya çalışmaktadır. Sendikamızın onurlu mücadelesini hukuksuz gözaltı ve sürgünlerle susturamayacaklar. Bu saldırılar karşısında emek, demokrasi ve sendikal mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Hükümetin bu uygulamalarının anti demokratik olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Devletin ve onun yürütücüsü iktidar partisinin kendi ideolojik referansları doğrultusunda hareket etmekten vazgeçmesini, tüm yurttaşlara eşit mesafede, tarafsız ve demokratik bir siyaset izlemesi gerektiğini hatırlatıyoruz.

 

“TÜM HUKUKSUZLUKLAR SON BULACAK, SİZ GİDECEKSİNİZ VE BİZ KALACAĞIZ”

Haber-sen olarak, yoksulluğa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, güvencesiz çalışmaya ve emeğin değerinin yok sayıldığı bu düzene karşı birlikte mücadele ettiğimiz önceki dönem başkanımızın bıraktığı yerden bir adım dahi geri gitmeyeceğiz Mücadelemizi onurla sürdüreceğiz. Emek demokrasi ve barış mücadelemizin önündeki hiç bir anti demokratik uygulamayı kabul etmiyoruz, iktidarların baskı politikaları ve hukuksuzlukları karşısında boyun eğmeyen bir geleneğin mirasını sürdürmeye devam edeceğiz. Haber-sen olarak, gözaltına alınan Önceki dönem Genel Başkanımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Böylesi hukuksuzluklara alışmayacağız. Haber-sen olarak İş kollarımızda çalışan emekçilerin haklarına sahip çıkacağımızın, emek, demokrasi ve barış mücadelemizi toplumun geniş kesimleriyle birlikte kararlılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Tüm hukuksuzluklar son bulacak, siz gideceksiniz ve biz kalacağız. Biz kazanacağız” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA