FELAKET ‘GELİYORUM!’ DİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FELAKET ‘GELİYORUM!’ DİYOR!


 

Akkuyu Nükleer Santral’de reaktör taşıyacak olan beton zeminin çatladığı ve deniz suyunun sızdığını gösteren görüntüleri paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Daha önce 2 defa çatlayan zeminin üzerine bir felaket kuruluyor!” dedi.

Haber Merkezi

 

İnşaatında yaşanılan sorunlarla sık sık gündeme gelen ve çevrecilerin büyük tepkilerini alan Akkuyu Nükleer Santrali yine skandallarla anılıyor.

Reaktör taşıyacak olan beton zeminde çatlakların görüldüğünü gözler önüne seren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali’nin zemininden deniz suyu sızdığını da iddia etti.

 

“ÜLKEMİZ TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR FACİAYA SÜRÜKLENİYOR”

Sosyal medya hesabında Akkuyu Nükleer Santrali inşaatından görüntüler paylaşan Başarır, “Bu görüntüler, Mersin Akkuyu Nükleer Santral inşaatında reaktörü taşıyacak beton zeminde oluşan çatlağın ve zeminden sızan deniz suyunun en son görüntüleri! Daha önce 2 defa çatlayan zeminin üzerine bir felaket kuruluyor! Ülkemiz telafisi mümkün olmayan bir faciaya sürükleniyor!” dedi.

Başarır yayımladığı video mesajda "Zeminde inşaat devam ettikçe çatlaklar oluşuyor. Çünkü Akkuyu bir deprem bölgesi. Zemin tamamen su. İnşaat tamamlandıktan sonra bir deprem olursa, Akdeniz, Mersin bir felakete gider. Yol yakın, nükleer santralden vazgeç" ifadelerini kullandı.

Akkuyu Nükleer A.Ş., geçen eylülde, santralin ikinci güç ünitesinde reaktör binasının temel plakasının en iyi şekilde sertleşmesini sağlamak için temele 2 bin 451 ton betonarme demiri döşendiğini, demir miktarının Fransa'da Eyfel Kulesi'ndeki tüm metal yapıların ağırlığının üçte birine eşit seviyede bulunduğunu, betonarme demirinin tasarlanan konumda tutulması için metal karkas kullanıldığını açıklamıştı. Şirket, reaktörün yapılacağı alana 6 bin 864 metrekare, yüksekliği 2,6 metre, derinliği ise 78 metrenin üzerinde olan temel plakasına 17 bin metreküp beton döküldüğünü bildirmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA