BASIN SEKTÖRÜNDEKİ ORMAN KANUNLARINA SON VERİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BASIN SEKTÖRÜNDEKİ ORMAN KANUNLARINA SON VERİN!


 

Haber Merkezi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan (TGS), “İşsizlik sarmalında 10 Ocak” mesajı geldi.

Sendika son yıllardaki mahkeme kararları ile hakların gün be gün tırpanlandığına dikkat çekerek, “Sektördeki işsizliğin ülke ortalamasının iki katı olduğu, güvencesiz ve sendikasız çalışmanın yüzde 90’ı aştığı, 67 gazetecinin cezaevinde olduğu medya sektöründe 10 Ocak, kutlanmayı değil, mücadele edilmeyi gerektiriyor” mesajı verdi.

TGS’nin yıl içinde yaptığı görüşmeler ve sahada elde ettiği veriler ışığında gazetecilerin temel sorunları şu şekilde özetlendi: “Kısmi çalışma ödeneğine başvurulan işletmelerde çalışan gazetecilerin gelirlerinde yaşanan düşüş, kısmi çalışma kapsamında olmasına rağmen tam zamanlı çalıştırılmaya devam etme. Ücretsiz izine çıkartma nedeniyle gelirde düşüş, ücretsiz izne çıkartılmasına rağmen çalıştırılmaya devam etme. İşten çıkarma yasağı nedeniyle işinden memnun olmayan gazetecilerin yaşadığı sorunlar. Ücret ve kıdem tazminatı alacakları konusunda işverenlerle anlaşmazlıklar. Pandemi ile birlikte evden çalışmaya geçen işletmelerde artan iş yükü. Tatmin etmeyen ücret seviyesi, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerindeki yetersizlikler. Pandemi nedeniyle daralan ekonomik faaliyetler nedeniyle gazetecilerin iş güvencesinde aşınma. Diğer bir deyişle işini kaybetme korkusunun artması,

Kayıt dışı çalıştırılma, farklı iş koluna kayıtlı basın kuruluşlarında istihdamdan dolayı TGS üyesi olamama.

Sonuç olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 60. yılında gazeteciler, işsizlik, güvencesizlik, örgütsüz ve sağlıksız koşullarda çalışmaya zorlanmaktadır. Ayrıca kanunun tanıdığı haklar budanmakta, kalemleri üzerindeki baskılar artmaktadır. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak 10 Ocak’ın yeniden bir bayram havasında kutlanabilmesi için tüm gazetecileri dayanışmaya, birlikte mücadeleye ve basın sektöründeki orman kanunlarına son vermeye çağırıyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA