TEPKİ ÇEKEN GÖZALTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEPKİ ÇEKEN GÖZALTI!


 

Mersin’de yaşayan Haber-Sen önceki dönem Genel Başkanı Musa Özdemir’in, gece evi basılarak ancak burada bulunamayınca telefonla ifadeye çağrıldığında gittiği emniyette gözaltına alınmasına tepkiler çığ gibi artıyor!

HEDİYE EROĞLU

KESK’e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), önceki dönem Genel Başkanı olan Mersin’de yaşayan Musa Özdemir’in gözaltına alınmasına tepkiler çığ gibi artıyor.

İddialara göre; iki gün önce gece yarısı saat 01:00 sularında özel harekat polisleri tarafından evinin kapısı kırılarak içeri girilen ve eşyaları dağıtılan Özdemir daha sonra telefonla aranarak, ifadesi olduğu gerekçesiyle emniyete çağrıldı. İfade vermek için emniyete giden Musa Özdemir burada gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Özdemir hakkında avukat görüş kısıtlaması bulunduğu belirtildi.

 

SENDİKALAR TEPKİLİ

Özdemir’in evinin basılması ve gözaltına alınmasına emek ve demokrasi güçlerinin tepkisi sert oldu. Emek ve demokrasi güçleri gözaltı kararına karşı bugün basın açıklaması yaparak Özdemir’e destek verecek.

Hukukçular ve Haber - Sen Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de katılması beklenen basın açıklaması, KESK Şubeler Platformunun desteğiyle saat 13:30 da Sağlık Emekçileri Sendikası’nda (SES) yapılacak.

Haber-Sen İl Temsilciliği, emek ve demokrasi güçlerine; “Katılımınız bize güç katacaktır” çağrısı yaparken, kentteki çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşunun da açıklamaya destek vermesi bekleniyor. 

 

SENDİKAL HAREKETE BASKI

Haber- Sen Genel Sekreteri İbrahim Halil Okdem de, “Kısıtlama olduğu için bilgi alamıyoruz. Gizlilik kararı olduğunu da duyduk dosyada. Kapısının kırılmasını, evinin dağıtılmasına gerek yoktu. Telefon edildiğinde geldi zaten ifade ki kendisi şuan PTT’de memur olarak çalışan birisi. Sendikal harekete baskı olarak yorumluyoruz bu tutumu ve doğru bulmuyoruz” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA