VİRÜSTEN KAÇSAN YOKSULLUK ÖLDÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VİRÜSTEN KAÇSAN YOKSULLUK ÖLDÜRÜYOR!


 

Tarsus’ta çocuklarına tablet alamayan ve kredi borçlarını ödeyemeyen 42 yaşındaki Orhan Erten doğum gününde intihar etti. Covid 19 nedeniyle bozulan işlerini toparlayamayan 40 yıllık kahvehane işletmecisinin yaşamını yitirmesi ile geride 4 kız çocuğu kaldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Tüm dünyayı etkisi altına Covid 19 ile mücadele sürürken yarattığı ekonomik yıkımının faturası her geçen gün kabarıyor! Ekonomik daralma toplumsal sorunlara yol açarken bunun en büyük göstergesi Mersin’in Tarsus ilçesinde işleri bozulan 40 yıllık kahvehane işletmecisinin yaşamına son vermesi oldu.

 

DOĞUM GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTİ

Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 nedeniyle Türkiye’de de alınan tedbirler kapsamında iş yeri kapalı olan esnaf ödeyemediği kredi ve borçları nedeniyle bunalıma girdi. Tarsus’un İn Köy mahallesinde ikamet eden 42 yaşındaki dört kız çocuğu babası Orhan Erten, yılbaşı akşamı girdi bunalım sonucu hayatına son verdi.

Köy kahvehanesi çalıştıran ve aylardır kapalı olan iş yeri nedeniyle aldığı krediyi ödeyemeyen esnaf Orhan Erten’in psikolojisi bozuldu.

Dört kız çocuğu olan Orhan Erten İnköy mahallesinde babasının evinde yaşıyordu.

4 yaşındaki kıraathane işletmecisi Orhan Erten girdiği bunalım sonunda evinde hayata veda etti.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE YARDIM ETSİN, BU KREDİYİ NASIL ÖDERİZ?”

Hayata veda eden Orhan Erten’in Babası 70 yaşındaki Duran Erten, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek zor durumda olan esnafa ses oldu.

Baba Erten, “Oğlum kredi borcunu ödeyemediği ve merak ettiği için bu hayata son verdi. Devletimizden Sayın Cumhurbaşkanımızdan bunun kredi borcunun ödenmesini rica ediyorum. Başka ne deyim, hiçbir şeyleri yok benimde imkanım yok ödemeye” dedi.

 

MESLEKTAŞIDA KREDİ ÇEKMİŞ.

Aynı mahallede kahvene işletmeciliği yapan arkadaşı Hikmet Mehri,  “Kahvemiz kapandı zor durumdayız, benimde 100 bin tl borcum var ev aldım evimin borcunu ödeyemiyorum, hep sıkıntı içindeyiz. Çor çocuk kepaze olduk, rezil olduk, yan komşum Orhan kardeşimindi burası dört çocuğu vardı. Kredi borcu vardı benimde var ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

 

“KUZENİMİN ACISINI YAŞAMADAN ÇOCUKLARI BİZİ DÜŞÜNDÜRÜYOR”

Kuzeni Fatma Gülal da, “Orhan benim dayımın oğludur. Kahve kapanınca dört çocuğu ile mağdur oldu. Zaten evide dayıma ait. Dayımın da durumu iyi değil. Genel ihtiyaçları hiç yoktu.

 

“ÇOCUKLARIN TABLETİ YOKTU DERSLERE GİREMİYORDU”

Çocukların tabletleri  yoktu derslere katılamıyorlardı. Birike birlikte ve birde kredi çekti ödeyemedi. Onun sıkıntısını çekiyordu. Arkadaşlarına sıkıntısını anlatmış biz duymadık. Ailenin sıkıntısı çok fazla. Evde hiçbir şey yok. Orhan’ın acısını unuttuk çocukları düşünmekten” dedi.

 

“SARAY İKTİDARI BU İNTİHARLARIN SORUMLUSUDUR”

İç sızlatan dram ile ilgili CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yaptığı sosyal medya paylaşımı ile tepki gösterdi. Başarır, “Tarsus İnköy’de, aylardır kapalı olan iş yeri nedeniyle kredi borçlarını ödeyemeyen ve çocuklarına tablet alamayan 42 yaşındaki dört kız çocuğu babası kahvehaneci Orhan Erten intihar etti. Esnafa sırtını dönen, onları ve ailelerini açlığa terk eden saray iktidarı bu intiharların sorumlusudur!

 

“SÖYLEYECEK SÖZ KALMADI”

Kentte büyük yankı uyandıran olayla ilgili CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de sesiz kalmadı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Gökçel, “Tarsus ilçemizde köy kahvehanesi işleten 42 yaşındaki Orhan Erten borçlarını ödeyemediği için intihar etti. 40 yıldır vergi veren esnafa 40 gün bakamadınız. Diyecek söz bulamıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA