2020 YILINDA 5.5 MİLYON FİDAN ÜRETİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2020 YILINDA 5.5 MİLYON FİDAN ÜRETİLDİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde;  Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Tarsus, Anamur ve Mut’ta bulunan 6 orman fidanlığında ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmalarında ihtiyaç duyulan asli orman ağaç fidanları ile birlikte mahalli ihtiyaçlar için talep edilen park bahçe bitkileri de üretildiğini duyuruldu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü; yıllık fidan üretim kapasitesinin 10 milyon adet olup, 154 farklı türde fidan çeşitleri olduğunu açıkladı. Fidanlardan sedir, kızılçam, ardıç gibi asli orman fidanlarının yanı sıra, yaban hayatı için önem arz eden alıç, üvez, kuşburnu gibi fidan türlerinin üretimi de yapıldığını açıkladı.

 Orman Genel Müdürlüğü tarafından dikimi yaygınlaştırılmaya çalışılan ceviz, badem gibi katma değeri yüksek gelir getirici türler, boylu ve formlu çınar, akçaağaç, limoni servi gibi park ve bahçe peyzajlarında kullanılan türler de yetiştiriliyor. Yetiştirilen bu fidanlar yalnızca Mersin’de değil, talep doğrultusunda diğer illere de gönderildiğini duyuran Müdürlük,  tür çeşitliliğinin artırılması ve yöreye uygun türlerin yaygınlaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yaparak kapasite ve donanımlarını arttırdıklarını açıkladı. 

2020 yılında Tarsus Fidanlığında 160 dönüm alanda 1,2 milyon, Gülek Fidanlığında 187,0  dönüm alanda 1,15 milyon, Çamlıyayla Fidanlığında 59 dönüm alanda 550 bin, Anamur Fidanlığında 93 dönüm alanda 1,25 milyon, Mut-Karaekşi Fidanlığında 63,5 dönüm alanda 1,1 milyon, Mut-Darısekisi Fidanlığında 20,3 dönüm alanda 350 bin olmak üzere toplam 5.5 milyon fidan üretilmiş olup 2021 yılında da yine 5,5 milyon fidan üretimi programlanmıştır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA