“KAYYUMLARI ÜNİVERSİTELERİMİZDE İSTEMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KAYYUMLARI ÜNİVERSİTELERİMİZDE İSTEMİYORUZ”


 

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum atanmasına sessiz kalmayan Eğitim-Sen Mersin Şubesi, AKP’li rektöre karşı yapılan protestoların yanında olduklarını söyleyerek, “Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin yanındayız, birlikte güçlüyüz!” dedi.

Haber Merkezi

 

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak AKP’li Melih Bulu’nun atanması haberinin ardından öğrenciler rektörlük binası kapısını mühürledi, öğrenciler protesto yaparak Bulu'nun rektör atanmasına tepki gösterdi. Gösterilen tepkilere polisler müdahale ederken, çok sayıda öğrenci de gözaltına alındı. Öğrencilere yapılan baskınlara sessiz kalmayan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, öğrencilere destek olmak için Bulu’yu protesto etti.

İstanbul’da yaşanılan olaylara sessiz kalmayan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül ve Mersin Üniversitesi Eğitim-Sen Baş Temsilcisi Mustafa Barış “Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin yanındayız, birlikte güçlüyüz!” mesajı yayınladı.

Yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şubesi, “Üniversitelere vurulan kelepçelere, atanan kayyımlara karşı herkesi demokratik mücadeleye davet ediyoruz! Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’ye sadakati ile bilinen eski bir AKP milletvekili aday adayını rektör olarak atadı. Söz konusu atamayı kayyım olarak niteleyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin demokratik tepkisine polisin sert müdahalesi gecikmedi. Atanan rektör Melih Bulu ve polisin ilk icraatı ise kampüse girmek isteyen öğrencileri engellemek amacıyla(!) kampüs kapılarına kelepçe vurmak oldu.

 

“ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!”

Rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesi yerine, üniversiteye kayyım atanmasını tercih eden ve bu tercihinde ısrarcı olan siyasi iktidar, üniversitelerdeki demokratik, muhalif, eleştirel düşünceye karşı tavrını dün tüm açıklığıyla gözler önüne sermiştir. Bugün de erken saatlerde çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştır. Hatırlanacak olursa, 2018 yılının Mart ayında Boğaziçi Üniversitesi’nde hükümetin politikalarına destek veren ve bu politikaları eleştiren öğrenciler arasında yaşanan gerginliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Meydanı teröristlere bırakmayacağız!’ açıklamasıyla müdahil olmuş ve muhalif öğrenciler hızla gözaltına alınmıştı. Dolayısıyla bugün öğrencilerin gözaltına alınması, siyasi iktidarın üniversitelerde özgür düşünceyi, bilimi, demokrasiyi, laikliği, barışı, eşitliği ve özgürlüğü savunan öğrencileri susturmak için yürüttüğü politikaların bir sonucu olarak görülmelidir.

 

“İKTİDARI YİTİRME KORKULARINA HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLUYORUZ”

Türkiye üniversiteleri AKP elinde cübbeleri polis postallarıyla ezilen, kapılarına kelepçe vurulan, siyasi iktidar karşısında el pençe durmaya zorlanan, akademisyenleri ihraç edilen, emekçileri güvencesiz çalışmaya mahkum edilen, öğrencileri gözaltına alınan yerlere dönüştürülmüştür. İşte, tek adam rejiminin ve rektörlerinin üniversite tahayyülü budur! Eğitim Sen olarak, rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı hep birlikte demokratik mücadele ile yırtabileceğimizi biliyoruz. Akademisyeni, öğrencisi, idari ve teknik personeli ve taşeron işçisiyle üniversite bileşenlerinin demokratik talepler etrafında yan yana gelmesinin umudu nasıl çoğalttığını görüyoruz. Umudumuz arttıkça, korkuya hükmettiğini sananların iktidarlarını yitirme korkularına da daha fazla tanık oluyoruz.

 

“KARANLIĞINIZA, ŞİDDETİNİZE, KAYIRMACILIĞINIZA, DAYATMALARINIZA ALIŞMIYORUZ, İTİRAZ EDİYORUZ”

Bu nedenle herkesi atanan kayyımı kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya çağırıyor, insan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz. Demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm örgütlü gücümüzle sesimizi çoğaltıyoruz. Karanlığınıza, şiddetinize, kayırmacılığınıza, dayatmalarınıza alışmıyoruz, itiraz ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyımları üniversitelerimizde istemiyoruz” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA