MERSİN’DEKİ DOKTOR ÖLÜMLERİNE ARAŞTIRMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEKİ DOKTOR ÖLÜMLERİNE ARAŞTIRMA!


 

Mersin’de covid 19 nedeniyle yaşamını yitiren doktor sayısı artmaya devam ediyor! Dr. Soyer Şimşek’in vefatı ile yaşamını yitiren doktor sayısı 7’ye, sağlık emekçisi sayısı ise 10’a yükseldi! Mersin Tabip Odası, artan doktor ölümlerine karşı araştırma çalışması başlattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 koronavirüs salgını başta sağlık emekçilerini hedef almaya devam ediyor. Mersin’de sağlık emekçileri Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiriyor. Kentte bir haftada 28 yıldır anestezi uzmanlığı yapan Özel Yenişehir Hastanesi’nde çalışan Dr. Kemal Aslan ile Doğan Yıldırım ve son olarak Dr. Soyer Şimşek yaşamını yitiren doktorlar oldular.

Dr. Soyer Şimşek’in vefatı ile yaşamını yitiren doktor sayısı 7’ye, sağlık emekçisi sayısı ise 10’a yükseldi! Mersin Tabip Odası, artan doktor ölümlerin karşı araştırma çalışması başlattı.

 

İŞTE O SAĞLIK EMEKÇİLERİ

Yıldırım’ın vefatı ile kentte yaşamını yitiren doktor sayısı 6’ya, sağlık emekçisi sayısı ise 9’a yükseldi. Covid 19 ile mücadele sürecinde kentte; Erdinç Şahin, Turgut Erkutlu, Nezih Aydoğan, Nuri Ocak, Kemal Aslan ve Doğan Yıldırım ile diş hekimi Şehmus Murat Pazarbaşı yaşamını yitiren doktorlar olurken, Tarsus Devlet Hastanesi'nde çalışan hemşir Kadir Salduz ile eczane teknisyeni Ramazan Öz de yine hayata gözlerini yuman sağlık emekçileri oldular.

 

DOKTOR ÖLÜMLERİ FAZLA

Kentteki doktor ölümlerinin ülke geneline kıyasla yüksek olduğunu ve bunun için ayrıca bir araştırma başlatacaklarını açıklayan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, en büyük sorunlardan birinin yetersiz önlemler ve ağrı iş yükü olduğunu açıkladı.

Covid-19’un kentte ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne seren Antmen, geçen hafta yaptıkları incelemeye göre 10 doktorun ve 20 sağlık emekçisinin pozitif olduğunu ve bunlardan 2’sinin yoğun bakımda olduğunu söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA