AKDENİZ’DEN DE ZAM GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DEN DE ZAM GELİYOR


 

Mersinli ilçe belediyeler ve Büyükşehir’in asgari ücretleri açıklamasının ardından gözler Akdeniz Belediyesi’ne kaydı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, asgari ücret zammı için 450-500 TL kadar zam yapacaklarını duyurdu.

AYŞENUR ÖNAL

 

Yılbaşı öncesi asgari ücret görüşmelerinin hemen ardından Mersin’in ilçe belediyelerinden olan Yenişehir, Mezitli, Tarsus ile Büyükşehir Belediyesi de belediyenin asgari ücretlerini açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından gözler henüz bir asgari ücret belirlememiş olan Akdeniz Belediyesi’ne döndü.

Akdeniz Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Olağan Toplantısı’nda asgari ücret konusunu gündeme getiren Emek Partili (EMEP) Meclis Üyesi Halil Kara, Akdeniz Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmelerinin ne durumda olduğunu sordu.

Daha önceki Aralık Meclisi’nde de gündeme getirdiklerini söyleyen Kara, “Sonuçları itibariyle bilgi verilirse seviniriz. Bu belediyelerde çalışan işçi arkadaşlarımızın sendikaları var. Dolayısıyla asgari ücretin üzerinde bir ücret alıyorlar zaten. Çünkü toplu sözleşme yapıyorlar. Ama ilimize baktığımızda Büyükşehir’de en düşük ücret 3 bin 350 TL, Yenişehir’de 3 bin 883 TL, Mezitli 3 bin 650 TL, Tarsus’ta 3 bin 500 TL. En düşük ücret olarak bunları veriyorlar. Bizimde mutlaka borçlarımız var, Akdeniz Belediyesi olarak. Yenişehir ve Mezitli’ye göre ekonomik durumumuz belki daha iyi olmayabilir ama herhalde Büyükşehir’e göre ekonomik durumumuz daha iyi diye düşünüyorum. Dolayısıyla toplu sözleşme yaparken il bütünlüğünü de sağlamak gerekir. İşçiler lehine bir toplu sözleşme imzalamak gerekir diye düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

 

TİS GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

İşçi sözleşmeleri ile ilgili bilgi veren İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Mehmet Mavi, “Biz sendikaya tekliflerimizi verdik. Sendika kendi hazırlıklarını yapıp bize ileteceklerini söylemişlerdi. Defalarca görüşme yaptık, şuan 60 günlük süre aştığı için arabulucuya gidilecek. Arabulucu da yine kendilerine son çağrıyı yaptık biz, kendileri bizim yaptığımız teklifi uygun görürse sonuçlandıracağız” diye yanıtladı.

 

AKDENİZ’DE MAAŞLARA 450-500 TL ZAM BEKLENİYOR

TİS görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Biz kardeşlerimize ödeyebileceğimizin en üst düzeyindeki rakamları belirlemeye çalıştık. Çalışmaların başında bende vardım. Arkadaşlar o rakamları çok zorluyoruz diye uyarıda bulundular ama zorlayarak da olsa ilerliyoruz. İmkanlarımız belli, veremeyeceğimiz maaş açıklamanın da bir anlamı yok. İmkanlar dahilinde biz çok zorluyoruz. 450-500 civarında bir maaş vereceğiz ama imkanlar dahilinde vermek zorundayız. Çünkü bu belediyenin yapması gereken işler de var, borçları var. Borçlar zaten otomatik ödeniyor, dolayısıyla geriye kalanı da bir maksimum paylaşmaya çalışıyoruz. Görüşmeler bitince de açıklarız” dedi.

 

“DEDİĞİNİZ RAKAMLAR DİĞER YARDIMLARLA OLUŞAN RAKAMLAR”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile görüştüğünü belirten Gültak, “Dediğiniz rakamlar diğer yardımlarla oluşan rakamlar. 3 bin 800 TL net maaş değil, brüt de değil. Onun içinde diğer yardımlar var. Yoksa 3 bin 800 TL artı aile yardımı, şu yardımı bu yardımı değil. Yenişehir durumu en iyi olan belediye içimizde, Mezitli’de öyle, onlarda bunun altından kalkamazlar. Kamuoyuna yanlış bilgi verilmesin diye altını çiziyorum” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA