“SAĞA-SOLA ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞANLARDAN OLMAYACAĞIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAĞA-SOLA ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞANLARDAN OLMAYACAĞIM”


 

CHP’li Fikri Sağlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da kendisini eleştirdiği ’türban’ tartışmasında bir açıklama daha yaptı. Linç kampanyasına maruz kaldığını söyleyen Sağlar, “Kafasını kuma gömenlerden, ekseni kayanlardan, sağa-sola şirin görünmeye çalışanlardan olmadan bu gerçeği anlatmaya ve siyasal İslamcı ideolojinin laik demokratik Cumhuriyeti yıkma hedefine milyonlarca yurttaşımızla birlikte karşı çıkmaya sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

Haber Merkezi

 

Eski milletvekili ve eski bakan CHP’li Fikri Sağlar, başörtüsü tartışmasında kendisine yüklenip "Faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap verdi.

Bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da eleştirisine muhatap olan Sağlar, Twitter hesabından ‘Türkiye kamuoyuna’ notuyla bir açıklama paylaştı. Hakkında linç kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Fikri Sağlar, “Bu kampanya, AKP’nin kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan insanlara ve toplum kesimlerine karşı kara propaganda ve nefret dilini bilinçli bir tercih olarak kullandığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

“BAŞI ÖRTÜLÜ-BAŞI AÇIK AYRIMI YAPMADAN”

“Ben ve benim gibi düşünen milyonlarca yurttaşımız… Başı örtülü-başı açık ayrımı yapılmadan tüm kadınların dilediği kıyafetle, dilediği yerde çalışabildiği, kadın ve erkeğin eşit kabul edildiği farklı etnik kimliklerin, inançların, yaşam tarzlarının ötekileştirilmediği, laik, demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, sosyal ve adil bir hukuk devleti istiyor… AKP demokrasiyi, özgürlükleri ve adaleti yok ederek, din kurallarıyla yönetilen şeriat devleti hedefine Türkiye’yi adım adım sürüklüyor” diyen Sağlar, açıklamasının sonunda “Kafasını kuma gömenlerden, ekseni kayanlardan, sağa-sola şiirin görünmeye çalışanlardan olmadan bu gerçeği anlatmaya ve siyasal İslamcı ideolojinin laik demokratik Cumhuriyeti yıkma hedefine milyonlarca yurttaşımızla birlikte karşı çıkmaya sonuna kadar devam edeceğim” sözlerine yer verdi.

 

ERDOĞAN DA KILIÇDAROĞLU DA ELEŞTİRDİ

Fikri Sağlar’ın katıldığı bir TV programında "Türbanlı bir hâkimin adaleti yerine getirebileceğimden kuşkum var" sözleri tartışma yaratmıştı. Sağlar'a katılıp katılmadığı sorulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Ya çağın neresindeyiz biz ya? Kişi başörtüsü takar takmaz, o onun tercihidir. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Sağlar'ın sözlerine şu yanıtı verdi: “Faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor. Meclis'te çok sayıda başörtülü milletvekili var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları?"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Sağlar'ı eleştirmiş olmasına karşın "Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA