BURUK KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BURUK KUTLAMA


 

Mersin’de Covid 19 nedeniyle pandemiye takılan 3 Ocak Kurtuluş Günü kutlamaları sınırlı resmi tören ile buruk geçti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü pandemi nedeniyle kısıtlı bir törenle kutlandı.

Fransız işgalinin sona erdiği gün olan 3 Ocak kutlamaları kapsamında Mersin Valiliği’nce, Cumhuriyet Alanı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi.

Sabah saatlerinde resmi kurum ve kuruluşlar, askeri birlikler, özel kuruluşlar, konutlar ve işyerleri bayraklarla donatılırken, geceye uygun şekilde aydınlatma yapıldı. Limanda ve açıkta demir atmış olarak bulunan Türk bandıralı sivil gemiler ışıklandırılırken, kent halkı da evlerini bayraklarla donattı.

 

TÖRENE KATILIM SINIRLI TUTULDU

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama programına ise pandemi kuralları ve sokağa çıkma kısıtlamaları çerçevesinde sınırlı sayıda katılımcı alındı. Kutlamaya Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, belediye başkanları, gaziler ve mülki erkan katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

 

VALİ SU’DAN KUTLAMA

Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Vali Ali İhsan Su, “Bugün Mersinimizin düşman işgalinden kuruluşumuzun 99’uncu yılını kutladık. Pandemi kurallarına uygun bir şekilde icra ettik. Mersinliler bundan 99 yıl önce, kadını, erkeği, yaşlısı, genci hep birlikte Mersin’e sahip çıkmış, Mersinimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu çerçevede tabi ki tarih boyunca milletimiz her zaman bağımsızlığına, istikbaline, istiklaline uzanan ellerli her zaman kırmıştır. Bundan sonra da kıracaktır. Bu çerçevede Mersinliler de kurtuluş mücadelemizde olduğu gibi bu anlamda Mersin’e sahip çıkıp Mersin’i düşman işgalinden kurtarmıştır. Ben bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ve kahraman Gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Tüm Mersinlilere sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA