ŞEHİR TİYATROLARI OYUNCULARI, PANDEMİDE SESLERİ İLE EVLERE MİSAFİR OLACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİR TİYATROLARI OYUNCULARI, PANDEMİDE SESLERİ İLE EVLERE MİSAFİR OLACAK


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Radyo Tiyatrosu aracılığıyla sanatseverler ile buluşmayı planlıyor. Pandemi dolayısıyla oyunlarına ara vermek zorunda kalan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, sesleri ile tiyatroseverlerin evine misafir olmayı sürdürecek.

Haber Merkezi

Bir döneme damgasını vuran radyo tiyatroları, bu kez Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Spotify ve YouTube hesaplarında yeniden canlandırılacak. Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü olan 3 Ocak günü ‘Nutuk’ eseri ile yayınlanmaya başlanacak radyo tiyatrosu, toplam 7 oyun ile dinleyiciyle buluşacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu ve Radyo Tiyatrosu Sorumlusu Ceren Özmen, “Hiçbir zaman sanatla, tiyatroyla bağımızı koparmıyoruz. Bu sınırlamaların elbette bir gün kalkacağını da umut ederek, o güne kadar aramızdaki bağı sıcak tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Bugüne kadar kültür ve sanat alanında birçok etkinliği hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez de hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu Radyo Tiyatrosu aracılığıyla sanatseverler ile buluşmayı planlıyor. Bir döneme damgasını vuran radyo tiyatroları, bu kez Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin Spotify ve YouTube hesaplarında yeniden canlandırılacak.

Pandemi dönemi dolayısıyla oyunlarına bir süreliğine ara vermek zorunda kalan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, kısıtlamalar ortadan kalkana kadar sanatseverler ile aralarındaki bağı sıcak tutmayı hedefliyor. Tiyatrocular, bu süreçte “Radyo Tiyatrosu” ile tiyatroseverlerin evlerine sesleri ile konuk olacak.

 

İLK RADYO TİYATROSU ÖLÜMSÜZ ESER ‘NUTUK’

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü olan 3 Ocak’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ eseri ile başlayacak olan Radyo Tiyatrosu, toplam 7 oyun ile dinleyicisi ile buluşacak. Nutuk’un Önsöz kısmı 3 Ocak’ta dinleyicilerle buluşacak. Birinci Söylev bölümlerinde Önsöz ile birlikte 5 bölüm, İkinci Söylev bölümlerinde de toplam 7 bölüm yer alacak.

Ayrıca, Vasıf Öngören’in ‘Zengin Mutfağı’, Ronald Duncan’ın ‘Mektuplar (Abelard ve Heloise)’, Tuncer Cücenoğlu’nun ‘Matruşka’, Behiç Ak’ın ‘Ayrılık’, Adalet Ağaoğlu’nun ‘Kozalar’, Melih Cevdet Anday’ın da ‘İçerdekiler’ eserleri Radyo Tiyatrosu olarak şeklinde yayınlanacak.

 

RADYO TİYATROLARINA BÜYÜKŞEHİR’İN SPOTİFY ADRESİNDEN ULAŞILABİLECEK

Nutuk’un Radyo Tiyatrosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin spotify adresi olan mersin.bel.tr/spotify adresinde yer alacak. Diğer oyunlar ise hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin spotify adresi olan mersin.bel.tr/spotify adresinde hem de Mersin Şehir Tiyatrosu YouTube adresinde yayınlanacak.

 

“HİÇBİR ZAMAN SANATLA, TİYATROYLA BAĞIMIZI KOPARMIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu ve Radyo Tiyatrosu Sorumlusu Ceren Özmen, Radyo Tiyatrosu’nun içeriği ile ilgili bilgi vererek, “İlk eserimiz Nutuk olacak. 3 Ocak'ta, Mersin'in kurtuluş yıl dönümünde yayınlamaya başlayacağız. Özer Ozankaya’nın düzenlediği bir metin. Aslında bunu Birinci Söylev ve İkinci Söylev olarak bölümlere ayırdık. 3 Ocak'tan itibaren yayınlanmaya başlayacak” dedi. Nutuk’un ardından yayınlanacak olan diğer 6 oyun hakkında da bilgiler veren Özmen, “Şu anda okuma provaları başladı. Hatta şöyle söyleyebilirim; Radyo Tiyatrosu metnine dönüştürmek için çalışmalarımız da bitmek üzere” diye konuştu.

 

“HİÇBİR ZAMAN SANATLA, TİYATROYLA BAĞIMIZI KOPARMIYORUZ”

Pandemi nedeniyle sanatseverlerden uzak kaldıklarını anımsatan Özmen, “Biz o seyircilerimizin şimdi evlerine konuk oluyoruz. Biz hep buradayız demek istiyoruz ve hiçbir zaman sanatla, tiyatroyla bağımızı koparmıyoruz. Onlara bu şekilde ulaşarak, bu sınırlamaların elbette bir gün kalkacağını da umut ederek, o güne kadar aramızdaki bağı sıcak tutmayı hedefliyoruz. Umarım güzel paylaşımlar olacak” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA