SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN 10 AYLIK PCR TESTİ İHMALİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN 10 AYLIK PCR TESTİ İHMALİ


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, geç kalınan uygulamayı Meclis gündemine taşıdı. Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, 10 Mart 2020 tarihinden; 30 Aralık 2020 tarihine kadar geçen sürede yurt dışından gelen yolculardan neden PCR testi istenmediğini ve bu şekilde ülkeye kaç korona virüs hastası turistin geldiğini sordu.

Haber Merkezi

 

Türkiye’de korona virüs önlemleri kapsamında ülkeye giriş yapacak yolculardan PCR testi istenmesi uygulamasına virüsün Türkiye’de görülmesinden yaklaşık on ay sonra başlandı.

Covid- 19’un ülkemizde görülmesiyle yurtiçinde çok sayıda kısıtlamaya gidilirken, turistler bu kısıtlamalardan muaf tutuldu. 30 Aralık gününe dek yurt dışından gelen yolculara PCR testi de uygulanmadı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda ‘ihmalde’ bulunduğunu belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Korona virüs vakasının ülkemizde ilk görüldüğü 10 Mart 2020 tarihinden bu yana alınan birçok tedbirin vatandaşlarımız için zor şartlar oluşturduğunu ancak turistler için herhangi bir kısıtlama yapılmadığını belirten Antmen, “Turistler için herhangi bir kısıtlama uygulanmaması vaka artışlarına yol açmıştır.  Kısıtlama günlerinde vatandaşlar evlerine kapanmak zorunda bırakılırken Türkiye'de sokakların turistlere ve Suriyeli sığınmacılara kaldığı görüntüler tepkilere neden olmuştur” dedi.

Antmen, 10 aydır ülkemize giren turistlerden PCR testi istenmediğini vurgulayarak, “Haziran ayı başlarında havalimanlarına mobil PCR testi istasyonları kurulurken, turistlerin ya da dış hat yolcularının test yaptırma zorunluluğu bulunmamaktaydı. Sağlık Bakanlığı salgının Türkiye'de görülmesinden yaklaşık 10 ay sonra dış hat yolcuları için PCR testi gösterme zorunluluğu getirmiştir.    Türkiye'ye gelen tüm dış hat yolcularına ve hudut kapılarında son 72 saat içerisinde alınmış PCR test sonuçlarını gösterme zorunluluğu uygulaması ise ancak 30 Aralık 2020 tarihinde uygulanmaya başlanmıştır. Türkiye'de son 3 ayda artan vakalara ve ölümlere rağmen söz konusu uygulamanın pandemi sürecinde uygulanmaması yaşanan vaka ve ölüm sayılarının artmasına neden olmuştur” dedi.

Antmen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

"Yaşanan bunca ölüme ve artan vakaya rağmen 10 ay boyunca turistlere neden PCR testi uygulama zorunluluğu getirilmemiştir? Yurt dışı uçuşlarda PCR testi zorunluluğu olmadığı için kaç kişi Covid-19 virüsü kapmış kaç kişi bu nedenle vefat etmiştir? Bu şekilde giriş yapıp Türkiye’de Covid-19 virüsü taşıdığı anlaşılan kaç turist tespit edilmiştir? Bu kişiler virüsü kaç kişiye bulaştırmıştır? Temaslı oldukları tespit edilen kişi sayısı nedir? Bunlar için ne tür tedbirler alınmıştır? Bu kişilere karantina uygulanmış mıdır? 10 Mart 2020 tarihinden; 30 Aralık 2020 tarihine kadar geçen sürede Türkiye’ye gelen turist sayısı nedir? Bu turistlerden kaçı Covid-19 nedeniyle hastanelere başvuruda bulunmuştur? Bunlardan kaçı hayatını kaybetmiştir?"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA