ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE AMBULANS TAKVİYESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE AMBULANS TAKVİYESİ


 

Haber Merkezi

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen 3’ü yenidoğan ambulansı olmak üzere 24 yeni ambulans hizmete girdi. Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, yeni araçlarla birlikte Mersin’in ambulans sayısının 122’e yükseldiğini söyledi.

Ambulansların teslim töreninde konuşan Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, yeni hizmete giren ambulanslarla birlikte acil sağlık hizmetlerinin daha da güçlendiğine vurgu yaparak “Acil sağlık hizmetlerinin başarısının en önemli göstergelerinden biri vakaya ulaşım süresidir. Acil sağlık hizmetlerimiz yaygın istasyon ağıyla vakalara Türkiye ortalamasından daha iyi bir sürede müdahale ediyorlar. Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen ambulanslarla birlikte eminim ki bu süreyi daha da kısaltacağız. Ayrıca bu ambulanslarımızın hizmete girmesi ile birlikte araç parkımızda ki ambulanslarımızın yaş ortalaması da 2 yıla düştü. Yeni ambulanslarımızı merkeze uzak ilçelerimizden başlayarak bir planlama çerçevesinde istasyonlarımıza dağıtacağız. Acil sağlık hizmetleri olarak 1.024 personelimizle birlikte biz büyük bir aileyiz ve gece gündüz demeden vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” dedi.

 

“ACİL SAĞLIK HİZMETİNDEN ÇEKİLEN AMBULANSLAR BAŞKA BİRİMLERDE KULLANILACAK”

Yeni hizmete girecek ambulanslar ile birlikte acil sağlık hizmetlerinden çekilecek olan ambulansların modifiye edilerek başka birimlerde kullanılacağını ifade eden Bahçacı “Acil sağlık hizmetlerinde kullanım ömrünü tamamlayan araçlarımızı yeniden düzenleyerek nakil ambulansı ve evde sağlık hizmetleri birimlerimizde kullanmaya devam edeceğiz. Böylece ekonomik olarak da artı bir değer sağlayacağız. Nihayetinde geri çektiğimiz araçların ortalama yaşı 6-7 yıl” diye konuştu.

Törenin ardından İl Ambulans Servisi Başhekimliğine geçen Bahçacı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Gül, Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Öz ve Başhekim Turgay Kuş ile birlikte 2020 yılının kısa bir değerlendirmesini yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA