BORSA’NIN LİDERİ MERSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORSA’NIN LİDERİ MERSİN!


 

2019 yılında 7.8 milyar TL olan işlem hacmini bu yıl yüzde 15 artırarak 9 milyar TL düzeyine çıkaran Mersin Ticaret Borsası, işlem hacmi olarak Türkiye genelinde bulunan 113 ticaret borsası içerisinde ilk sırada yer aldı!

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret Borsası Başkan Ö. Abdullah Özdemir, yaptığı yazılı açıklama ile 2020 yılına dair yaptığı değerlendirmelerde bulunarak, gelecek yıla yönelik beklentilerini kamuoyuyla paylaştı.

Özdemir, 2020 yılı ilk çeyreğinde küresel çapta yayılan salgının, global açıdan belirsizlikleri artırdığını belirterek, azalan küresel talep ile zorunlu üretim kısıtlamalarının dünya ticaret hacminde keskin düşüşlere yol açtığını kaydetti.

Ülkemizde ise bu süreçte iç talebi ve istihdamı destekleyici tedbirlerin katkısıyla yılın üçüncü çeyreğinde önemli bir toparlanma görüldüğünü söyleyen Başkan Özdemir, Türkiye’nin bu dönemde yüzde 6.7 büyüme kaydettiğini aktardı.

 

BORSANIN İŞLEM HACMİ YÜZDE 15 ARTTI

Mersin ekonomisi açısından incelendiğinde ise kentin TİM verilerine göre yılın ilk 11 ayında ihracatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13 artırarak 1.8 milyar dolara çıktığını vurgulayan Özdemir, Irak, Rusya, Almanya ve Ukrayna’nın en önemli ihraç pazarları olduğunu bildirdi.

“Borsamız yönünden de kent ekonomimizdeki gelişmelere paralel bir seyir izlendi” dilen Ö. Abdullah Özdemir, “Mersin Ticaret Borsası 2019 yılında 7.8 milyar TL seviyesinde gerçekleştirdiği işlem hacmini bu yıl yüzde 15 artırarak 9 milyar TL düzeyine çıkardı. Bakliyat ve narenciyede Borsamız Türkiye genelinde bulunan 113 ticaret borsası içerisinde işlem hacmi olarak ilk sırada yer almaktadır.

 

TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ KENT EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ OLMAYI SÜRDÜRDÜ

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgınıyla birlikte tarım ve gıda ürünleri bu sürecin başlangıcından itibaren en fazla talep gören ürünler arasında bulunmaktadır.

Mersin ekonomisi açısından da tarım ve gıda sektörünün ayrı bir önemi bulunmaktadır. Kentimizin ihracat gelirinin yaklaşık yüzde 70'lik bölümünü tarım ve gıda ürünleri oluşturmaktadır. Mersin, tarımsal gelirde Türkiye genelinde beşinci, tarım ve gıda ihracatında ise dördüncü konumdadır.

Dolayısıyla tarım ve gıda ürünlerine talebin arttığı bu dönemde Mersinli firmalar hem yurtiçi talebin karşılanması hem de ihracat performansı açısından kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamışlardır.

 

“İSTİKRAR ORTAMININ OLUŞMASI EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”

2021 Yılında öncelikli temennimiz salgın sürecinin sona ermesi, ekonomik açıdan belirsizliğin ortadan kalkması ve üçüncü çeyrekte başlayan toparlanma eğilimin devam ederek istikrar ortamına dönüşmesidir. Her zaman olduğu üretmeye, yatırım yapmaya, ihraç etmeye ve istihdam sağlamaya devam ederek bu sürece katkı sunmak iş dünyası olarak en öncelikli vazifemizdir.

 

BEKLEYEN PROJELERE DİKKAT!

Diğer yandan, Çukurova Bölgesel Havalimanı, Yeni Konteyner Limanı, Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, Mersin Lojistik Merkezi gibi projeler ile kentimiz tarım-gıda, lojistik ve turizm merkezine dönüşebilir. Yeni yılda, uzun süredir bekleyen bu projelere yönelik de adımların atılacağını umut ediyoruz.

Kent ve ülke olarak daha fazla kalkındığımız, sağlık, refah ve mutluluk seviyemizin arttığı, birlik ve beraberlik ruhunun hüküm sürdüğü bir yıl geçirmemizi diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA