İL GÜVENLİK KURULU’NDAN YILBAŞI TOPLANTISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İL GÜVENLİK KURULU’NDAN YILBAŞI TOPLANTISI


 

Haber Merkezi

 

Yılbaşı ve Covid-19 Tedbirlerinin ele alındığı ‘İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’, Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, video konferans aracılığıyla Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili Hüseyin Kemal İlday katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge kapsamında yılbaşı öncesi, yılbaşı akşamı ve sonrasında Covid-19 tedbirleri, genel güvenlik ve asayiş uygulamaları, terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik tedbirler ile trafik tedbirlerine ilişkin alınması gereken önlemlerin ele alındığı toplantıda, Vali Ali İhsan Su, kaymakamların koordinasyonunda başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili diğer birimler tarafından gerekli hazırlıkların yapılması konusunda talimat verdi.

Başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların yılbaşında “tam mesai” çalışacağını kaydeden Vali Ali İhsan Su, sokağa çıkma kısıtlaması süresince Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla, engelli vatandaşlar ile 65 yaş ve üzeri ya da kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verileceğini ifade etti.

Vali Su, barınacak yeri olmaması nedeniyle sokakta yaşamak durumunda kalan vatandaşların barınma dahil her türlü temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik tedbirlerin alınmasını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çekebilecek sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde gerekli tedbirlerin alınması için yetkililere talimat verdi.

Vali Ali İhsan Su, sözlerinin sonunda toplum sağlığının korunmasının her şeyden önce geldiğini kaydederek, salgınla mücadeleyi akamete uğratmamak için kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine neden olacak etkinliklerin yapılmamasının önemine dikkat çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA