TARSUS KÜLTÜR EVİ AÇILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS KÜLTÜR EVİ AÇILIYOR


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi, Tarsus’un kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak, yöre kültürüne özgü ögeleri yeniden kazanmak ve tanıtmak amacıyla “Tarsus Kültür Evi’”ni oluşturdu.

Tarsus Kültür Evi, Kubat Paşa Medresesi’nin tarihi dokusu içinde faaliyet yürütecek. Kültür Evi’ni ziyaret edenler geçmişten bugüne uzanan Tarsus kültürünü daha iyi anlama olanağı bulacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, tanıtılması ve turizme kazandırılması için geliştirdiği projelere bir yenisi daha eklendi. Belediyenin uzun süredir üzerinde çalıştığı “Tarsus Kültür Evi” projesinde sona gelindi ve tarihi Kubat Paşa Medresesi yeni bir atmosfer ve işleve kavuştu.

Tarsus Kültür Evinde yöreye özgü tarım ve ev araçlarından yöresel kıyafetlere, savaş aletlerinden eski zamanlarda Tarsus’un gündelik yaşamında kullanılan oyun, eğlence, hobi ve iş araçlarına, dokuma ürünlerinden mutfak eşyalarına kadar birçok materyal sergilenecek.  Kültür Evi’ni gezenler, geçmişten bugüne uzanan Tarsus kültürünü daha iyi öğrenme, anlama olanağı bulacak. Yaş almış yurttaşlar çocukluk anılarında kalan araç gereçleri görme şansını yakalayacak.

Tarsus Kültür Evi 28 Aralık 2020 Pazartesi günü (yarın) saat 11.00 ‘de Hz Danyal Camii yanında bulunan Kubat Paşa Medresesi’nde açılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA