CHP’Lİ KUYUCUOĞLU’NA 11 AY HAPİS CEZASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ KUYUCUOĞLU’NA 11 AY HAPİS CEZASI


 

Polisler yaşadığı bir tartışma sonrası kanıt olmamasına rağmen 11 ay hapis cezası aldığını söyleyen CHP’li eski Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, verilen cezanın iktidarın sıkışıklığını göstergesi olduğunu vurguladı.

AYŞENUR ÖNAL

 

Önceki dönem CHP’li Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’na 11 ay hapis cezası verildi.

Milletvekilliği yaptığı dönemde toplantı ve yürüyüş yasasına uymadığı ve polise hakaret ettiği için Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 111 ay hapis cezasına çarptırılan Kuyucuoğlu, istinafa gitmeye hazırlanıyor.

Ankara Valiliği’nin Özgürlük Anıtı önünde gösteri, eylem ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığı dönemde KHK’lılarla birlikte oturma eylemi yapmak isterken polislerle yaşanılan tartışmada hakaret ettiği iddiası ile yargılanan Kuyucuoğlu, öncelikle Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. Burada yargılandığı dönemde ses kayıtlarının anlaşılmamasının ardından dosyası 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

“BU CEZA İKTİDARIN SIKIŞIKLIĞININ YANSIMASI”

Ses kaydından gelen sesin anlaşılmamasına rağmen polislerin şahitliği ile 11 ay hapis cezası aldığını söyleyen Kuyucuoğlu, “Hukuksuz, adaletsiz bir karar. Türkiye’de muhalif olan herkesin susturulması için bir çaba harcanıyor. Mahkeme para cezasına da çevirmedi. Biz de istinafa gitme kararı aldık” dedi. Mevcut iktidarın muhalif olan herkesi susturma ve korkutma çabasının sonucu olduğunu söyleyen Kuyucuoğlu, “Bu çaba verilen cezalardan görülüyor. İktidarın hem siyasi hem dış politika hem de ekonomide sıkışması nedeniyle baskıyı arttırdığı bir dönemden geçiyoruz. Bu böyle gitmeyecek elbette. Sağlık olsun. Bugüne kadar çok şeyler gördük ve yaşadık. Bunlar da geçer” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA