TEPEKÖY, DAHA KALİTELİ SUYA KAVUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEPEKÖY, DAHA KALİTELİ SUYA KAVUŞUYOR


 

Kenti bir uçtan bir uca daha kaliteli altyapıyla donatmaya devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. MESKİ mühendislerinin geliştirdiği, cazibe ile çalışan, elektrik enerjisine ihtiyaç duymayan ve kendi kendini temizleyen sistemle çevreci bir çalışma örneği de sergileniyor. MESKİ’nin çalışması ile Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi sakinleri daha kaliteli

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy Mahallesi’nde su kalitesinin artırılması amacıyla çalışma başlattı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahalle sakinleri daha kaliteli içmesuyuna kavuşacak.

 

VATANDAŞLARDAN GELEN TALEPLER KISA SÜREDE ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

 

Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine harekete geçen MESKİ Genel Müdürlüğü teknik ekipleri, sorunun kaynağında incelemeler yaparak, çözüme yönelik çalışmaları kısa sürede başlattı. Tepeköy Mahallesi’ne su temini yapılan Gölpınar kaynağında doğal ortamda bulunan alabalıkların kaçak olarak avcılar tarafından avlanarak bitirilmesi ve ekolojik dengenin bozulmasına bağlı olarak tatlı su canlıları (Gammarus) çoğaldı. Bu durum içmesuyu isale hattına karışarak, suyun kalitesini bozup kötü kokuya sebep oluyordu. Bu kapsamda MESKİ, 78 m³/h kapasiteye sahip içmesuyu arıtma tesisini projelendirerek, işletmeye aldı.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklamasında, “Kurumumuz mühendisleri tarafından geliştirilen sistem, enerji gereksinimi olmadan çalışmaktadır. Bu yönü ile sistem çevreci bir mühendislik uygulaması olarak önemli ve örnek bir çalışmadır. Yapılan çalışma ile Tepeköy halkının daha kaliteli içmesuyuna kavuşması sağlanmaktadır. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve kesintisiz içmesuyu temin etmek için yapılan çalışmalara aralıksız devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA