ŞİDDETE KARŞI TEK DOKUNUŞ: KADES! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİDDETE KARŞI TEK DOKUNUŞ: KADES!


 

Haber Merkezi

 

Mersin polisi, merkez ilçelerde bulunan alışveriş merkezleri semt pazarları ile cadde ve sokaklarda Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulamasını tanıttı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığınca hayata geçirilen

Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile ilgili Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nce bilgilendirme ve anıtım çalışmaları yapılmasına devam ediliyor.

Son olarak ekipler, alışveriş merkezleri semt pazarları ile cadde ve sokaklarda KADES uygulamasını tanıtarak, kullanma çağrısı yaptı

 

POLİSTEN KADINLARA KADES BİLGİLENDİRMESİ

Uygulamanın; şiddetle mücadele konusunda tek tuşla kolluk kuvvetlerine ulaşabilme imkanı sağladığını anlatan ekipler, akıllı telefonlara, Google Play Store ve Apple Store uygulamalarından indirilecek uygulamanın kullanımı ile ilgili de bilgiler verdi.

Uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşılabileceğini anlatan ekipler, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek müdahale edildiğini anlattı.

Çalışmalar kapsamında polis ekiplerince uygulamaya vatandaşların telefonlarına indirilip, kurulum gösterilerek detaylı şekilde anlatıldı.

 

HEDEF AŞILDI!

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nın KADES’in kadınlar arasında bilinirliğinin artması için 16 Kasım’da kampanya ve tanıtım faaliyeti seferberliği başlatarak 1 milyon indirme hedefi aşıldı.

Uygulama şuan akadan 1 milyon 174 bine ulaştı.

Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile kadınlar sadece fiziksel şiddet anında değil, cinsel saldırı, taciz, takip gibi diğer tehlikeli durumlarda da yardım çağrısında bulunabiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA