ERDEMLİ ’DE İNTERNETSİZ KÖY KALMIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ ’DE İNTERNETSİZ KÖY KALMIYOR


 

Haber Merkezi

 

Torosların zirvesinde, 25 noktada açılan EBA Noktasının ardından, Erdemli Belediyesi internet olmayan köy bırakmıyor. Torosların zirvesinde, rakım 1500’e kadar çıkan noktalara özel bir iletişim firması ile hareket eden ekipler, internet götürüyor, köylerde yüzleri güldürüyor.

Radyo link sistemi ile dağları aşan ekipler, öncelikli olarak internet erişimi olmayan veya az olan köylerde çalışmayı başlattı. Hummalı bir çalışma yürüten ekipler ilk olarak 25 köy, 34 noktada EBA noktasına ücretsiz internet sağladı ve öğrencileri internetle buluşturdu. Köylerde, evler içinde çalışma yürüten ekipler, evlerinde internet erişiminden faydalanması için teknik çalışmalarını tamamladı.

 

“İNTERNET ERİŞİMİ OLMAYAN KÖY KALMADI”

Kent merkezinde ne varsa köylerde de o imkânları sağlamanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, köylerde yaşayan öğrencilerin, bilgiye ulaşmalarının önündeki engelleri bir bir kaldırdıklarını vurguladı. Başkan Tollu, “Köyde kalan çocuklarımızın eğitim imkânından geride kalması bizleri huzursuz ediyordu. İlçe Kaymakamımızın önderliğinde, internet erişimi olmayan köylerimizin tamamına internet erişimi sağladık. Öğrencilerimiz, köyde yaşayan kardeşlerimizin tamamı bilgiye erişmek adına hiçbir eksikleri kalmadı. Yani kente ki imkânlar neyi gerektiriyorsa, köyde ki çocuklarımızda, köyde ki yavrularımızda bu imkâna kavuşmuş oldu. Bundan dolayı ben emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 

KAYMAKAM KULA, “ TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMA, İNTERNETSİZ KÖY KALMADI”

34 Noktada EBA Noktalarının kurulduğunu belirten Erdemli Kaymakamı Avni Kula, öğrencilerin fırsat eşitliğini yakaladığına dikkat çekti. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve ekibine teşekkür eden Kaymakam Avni Kula, “ Önce Erdemli Belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. 34 Noktada Belediye tüm masrafları karşılayarak EBA noktası kurdu. Öğrencilerimizin eğitime daha rahat ulaşabilmeleri için. Fakat zaman içerisinde EBA noktasına gelemeyen, evinden cep telefonu ile internete bağlanmak isteyen kendi online ders harici, sosyal medyadan diğer sosyal ağlardan derslerini takip etmek isteyen öğrencilerimiz için bir adım ileriye giderek örnek bir çalışma ortaya kondu. Daha uzakta olan köylerde, sınırsız, limitsiz, çok cüzi bir ücretle evinden, kendi internetine bağlanacak, böylece Toros Dağları’nda da 110 rakımda, fırsat eşitliğine uygun bir şekilde derslerine erişim sağlayabilecek” diye konuştu.

 

“KÖYLÜLER DURUMDAN MEMNUN”

Eski köy okullarının tamir edilmesinin ve internet alt yapısı ile donatılmasından mutlu olan köylüler evlerine uygun interneti alabilecek olmanın sevincini yaşıyor. Köylerine gelen hizmetten memnun olduklarını vurgulayan, rakım 110’de yer alan Veyselli Mahalle Muhtarı Bülent Arslan, “ Köyümüze sınırsız internet ağı çekildi. Çocuklarımız sınırsız bir şekilde çalışabiliyor. İçinde sobamızı kurduk, sıralarımızı kurduk. Çocuklarımız sabah geliyor. Canlı derslerine girebiliyor. Bu projenin başındaki kişi elbette Başkanımız Mükerrem Tollu beyefendi. İnternetin hızı nasıl? İnternetin hızı çok süper” diye konuştu.

EBA Destek Noktasına gelerek derslerini canlı olarak takip eden öğrencilerde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ’ya teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Fikriye Kurtoğlu - Tarih : 29/12/2020 - 01:47:59
    Evim devlet hastanesi nin karşısında çevre yolunda

  • Gönderen : Fikriye Kurtoğlu - Tarih : 29/12/2020 - 01:45:49
    Erdemli merkezindeki bazı binalarda alt yapı yokken köyler öne sürülüyor herşey lafta kalıyor binaca dilekçe yazdik gönderdik oda çözüm olmadı madem köylere internet cekebiliyorsunuz bizim sesimizi duyun alt yapı istiyoruz çocuğum uzaktan eğitime sınırlı giriyor maleseff☹️☹️


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA