“AKP YİNE BAŞKA ÜLKELERİN ÇİFTÇİSİNİ ZENGİN ETMENİN DERDİNDE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP YİNE BAŞKA ÜLKELERİN ÇİFTÇİSİNİ ZENGİN ETMENİN DERDİNDE”


 

Geçen hafta buğday ve arpa gibi önemli hububat ürünlerinin ithalatında uygulanan yüzde 20 gümrük vergisini sıfırlayan hükümete, CHP’li Milletvekili Cengiz Gökçel’den, “Anlayacağınız, AKP yine başka ülkelerin çiftçisini zengin etmenin derdinde” oldu.

GİZEM EKİCİ

 

Geçen hafta buğday ve arpa gibi önemli hububat ürünlerinin ithalatında uygulanan yüzde 20 gümrük vergisini sıfırlayan hükümet, çeltik ve pirinç ithalatını da unutmadı! Dün yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile çeltik ve pirinç ithalatında gümrük vergileri 30 Nisan 2021 tarihine kadar düşürüldü.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre: Halihazırda gümrük vergisi yüzde 7.5 ile yüzde 34 arasında uygulanan bazı pirinç türlerinde gümrük vergisi 30 Nisan 2021 tarihine kadar bu tarih de dahil olmak üzere yüzde 5 olarak uygulanacak.

Mevcutta gümrük vergisi yüzde 36 olan bazı pirinç türlerinde gümrük vergisi 30 Nisan 2021 tarihine kadar bu tarih de dahil olmak üzere yüzde 10 olarak uygulanacak.

Gümrük vergisi yüzde 45 olan bazı pirinç türlerinde gümrük vergisi 30 Nisan 2021 tarihine kadar bu tarih de dahil olmak üzere yüzde 15 olarak uygulanacak.

 

CHP’Lİ GÖKÇEL’DEN İKTİDARA TEPKİ

CHP Mersin Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, karara itiraz ederek, tepki gösterdi. Sık sık hükümetin tarım politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Gökçel’in karar ile ilgili tepkisi, “Anlayacağınız, AKP yine başka ülkelerin çiftçisini zengin etmenin derdinde” oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA