TARSUS’TA ‘HIRSIZ’ TARTIŞMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA ‘HIRSIZ’ TARTIŞMASI!


 

Tarsus’ta belediye tarafından yapılan Tozkoporan Mahallesi’ndeki toplu konutlar için TEFE- TÜFE’den kaynaklı ek ödeme talebi tartışması büyüyor! Ek ödemeye tepki gösteren bir vatandaşın 169 bin TL’ye aldığı evi, 280 TL’ye satışa çıkarmasına rağmen Başkan Bozdoğan’a ‘hırsız’ diye yüklenmesi kavgayı büyüttü!

AYŞENUR ÖNAL

 

Tarsus Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda eski Belediye Başkanı Şevket Can’ın projesi olan ve Aralık 2018’de ilk kazmanın vurulduğu, Tozkoparan Mahallesinde inşa edilen Toplu Konutlar gündeme oturdu.

Proje kapsamında  15 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacak ödemelerde Ekim, Kasım ve Aralık ayı ödemelerine eklenmesi gereken TEFE-TÜFE farkına ilişkin eleştirilere, Haziran ayında projenin tamamlanması için seferberlik ilan eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’dan mecliste sert yanıt geldi.

TEFE-TÜFE kaynaklı yüzde 19,5 oranında ek ücret almaları gerekirken vatandaşı zorlamamak için bu oranı yüzde 14 bandına çektiklerini açıklayan Başkan Bozdoğan, sosyal medyadan ‘insafsız’ bir şekilde saldırı aldığını söyleyerek, ‘siyasi nefret’ eleştirisinde bulundu.

 

“KAR ETMEYECEĞİZ”

Sosyal medyadan ‘insafsız’ bir şekilde saldırı aldığını söyleyen Başkan Bozdoğan, “15 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacak olan ödemelerde daha önce açıklanan fiyatlar geçerli olacak. Bu rakamlara inşaatın başlangıcından, Eylül 2020 sonuna kadar olan TEFE-TÜFE farkı kısmen yansıtıldı. Konut alan tüm vatandaşlarımızın altına imza attığı sözleşme elimde. Bu sözleşmeye göre çıkan fark yüzde 19,5. Ancak biz müdür arkadaşlarla toplantı yaptık, Covid-19’dan dolayı bu fiyatın indirilmesi gerektiğini, kar etmeyeceğimiz bir şekle getirmelerini söyledik. ‘Kaça kadar indirebilirsiniz?’ dediğimde yüzde 14 oranını çıkardılar. Müdürümüzün zemin kat için bir teklifi daha vardı, onu da kabul ettik. Vatandaşın faydasına olan şeyi kabul ettik” dedi.

 

EVLER 30 HAZİRAN’DA TAMAMLANACAK

TEFE-TÜFE farkı alınması ile ilgili maddeyi sözleşmeye kendisinin değil bir önceki yönetimin koyduğunu da anımsatan Bozdoğan, 1 Mart 2021 tarihi itibariyle inşaatın yüzde 75’inin tamamlanacağının da bilgisini verdi. “Bu gelişme ile inşaat banka kredisi seviyesine getirilmiş olacak” diyen Haluk Bozdoğan, “30 Haziran 2021 tarihinde ise inşaatı tamamen bitirip kat maliklerini teslim edeceğiz. Ancak Covid-19 nedeniyle 3 ay ertelenen ödemeler, bir kira bedeli olacaktır. Tüm vatandaşların mahkeme yolu açıktır ve mahkeme ile kira bedellerini rahatlıkla alabilirler” diye konuştu

 

BAŞKANDAN ‘HIRSIZ’ TEPKİSİ!

Kendisine proje üzerinden yapılan eleştirilere de yanıt veren Başkan Bozdoğan, “Sosyal medyadan durmadan saldıran arkadaşı merak ettim, hatta sordum da. 169 bin TL ödemiş. Ama bizi mahvetti, ne küfürler yedik. Tapusunu da almış ve satışa koymuş. Sahibinden satılık 2+1 daire 120 metre kare daire 280 bin TL. İnsaf ya sen bana ne saldırıyorsun?

Yine aynı vatandaşlar yine bir haber sitesinde, ‘Haluk Bozdoğan hırsız’ demiş. ‘Niye gazlı beton kullanmadı?’ diye. Vatandaşa teknik şart name dağıtmışlar. Teknik şartnamede ‘gazlı beton kullanacağız’ demişler, İmar Müdürlüğü’nde yaptıkları sözleşmede de ‘bimeks briket kullanacağız’ demişler. Ben belediye başkanıyım, buradaki projeye göre inşaat mühendisi arkadaşlar var. Hangisini yaparsınız? Vatandaşa dağıtılan teknik şartname mi, yoksa imardaki projeye göre mi yaparsınız?  Bana ‘hırsız’ diyen o site, ertesi gün diğer arkadaştan bahsederken ‘sayın’ diye bahsediyor. Bu siyasi nefrettir.

İşin açıkçası siyasi nefretin açtığı hiçbir yarayı siyasi nefret ile tedavi edemeyiz. Ben o dili kullanmayacağım, iyileştirici dili kullanacağım ama 169 bin TL’ye aldığı yeri 280 bin TL’ye satan bir insan da lütfen sosyal medyadan saldırmasın. Ben kimsenin zarar görmesini istemiyorum, tam tersi vatandaşlara elimden geldiğince her şeyi söyledim. Daha sabah toplantı yaptım, ‘Vatandaşın kolayına ne geliyorsa onu yapalım. Vatandaş bu parayı ödeyemiyorsa ona göre gereken destekte bulunalım’ dedim” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA