“YOZLAŞMAYA ‘DUR’ DEMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİSİNİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YOZLAŞMAYA ‘DUR’ DEMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİSİNİZ”


 

Haber Merkez

Mersin’de adaletsizliğe ve hukuksuzluğa geçit vermemek için cübbe giyen stajyer avukatlar Betül Yazlık, Ömer Özer, Ayşe Aksan, Oğuzhan Aslan ve Kayra Ural hukuka, ahlaka ve mesleğin etik kurallarına uygun davranacağına yemin ederek savunmanın yeni neferleri oldu.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde genç meslektaşlarına yol gösteren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Çok meşakkatli ve çok zorlu bir meslek yaşamı sizleri bekliyor. Özellikle ülkemizde yargı bağımsızlığının, hukukun üstünlüğünün yok edildiği, adalet ve demokrasinin mumla arandığı bir dönemde hukukçu saflarına katılacaksınız. Sizlere tavsiyemiz; sistemin size dayattığı kurallarla değil, bilimsel, çağdaş, evrensel hukuk normlarıyla bu mesleği icra etmenizi, hiçbir zaman hukukçu kimliğinizi unutmamanızı, hak arayan, hak mağduru olan kim olursa olsun, mağdurun mağduriyetini gidermek için mücadele etmenizi istiyoruz. Hak mağduru olan kişinin kişiliğine, farklılıklarına, eylemine, suçuna bakmaksızın, sadece saf hukuk normlarının herkese eşit olarak uygulanması için mücadele etmeniz gerektiğini hatırlatıyorum. Ülkemizin demokrasi, cumhuriyet ve cumhuriyetin temel değerlerindeki yozlaşmaya sizlerin dur demesi, bu uğurda mücadele etmeniz gerekiyor. Edeceğiniz meslek yeminine bağlı kalarak, uzun ve başarılı bir meslek yaşamınızın olmasını temenni ediyor, şimdiden başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kürsüye çıkıp yemin eden stajyer avukatlar, staj dönemi boyunca kedilerine desten veren Bilgin Yeşilboğaz’a, yönetim kurulu ve yanlarında staj yaptıkları üstatlarına teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA