TARSUS’TA TEK KORE GAZİSİ KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA TEK KORE GAZİSİ KALDI!


 

Tarsus’ta önceki gün Bedri Yücedağ’ın vefatı ile ilçede Muharip Gaziler Derneği’ne kayıtlı 30 gaziden geride yaşamını sürdüren sadece 1 Kore Gazisi kaldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Kore Gazisi Bedir Yücedağ, önceki gün yaşamını yitirdi. Yücedağ’ın vefatı ile Tarsus Muharip Gaziler Derneği’ne kayıtlı 30 gaziden geride yaşamını sürdüren 1 Kore Gazisi kaldı.

Bedir Yücedağ son yolculuğuna düzenlenen törenle uğurlandı. Törene Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da katılarak, “Gazimize Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun” dedi. Törenin ardından Bedir Yücedağ Tarsus Şehir Mezarlığı’na defnedildi.

Güney Kore Cumhuriyeti, 2009 yılında Tarsus ilçesinde yaşayan ve 6 Kore Gazisine, Kore Savaşı'nda gösterdikleri başarılardan dolayı madalya, berat ve kol düğmesi gönderdi.

Ancak bu hediyeleri o dönem hayatta olan tek Kore Gazisi olan Bedir Yücedağ sadece kendisi teslim alabilmişti.

 

TARSUS’UN YAŞAYAN TEK KORE GAZİSİ KERİM BAHŞİŞ

Öte yandan Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlak, ilçede 30 Kore Gazisi varken Yücedağ’ın vefatı ile yaşamını sürdüren sadece bir üyeleri kaldığını söyledi.

“Defterimizde kayıtlı bir tane gazimiz kaldı o da Huzurkent Mahallesi’nde yaşayan Kerim Bahşiş’tir” dedi.

Yuvarlak ayrıca bir üyelerinin de sağlık sorunları nedeniyle Adana’ya taşındığını ve kaydının oraya alındığını sözlerine ekledi.

Ayrıca 2017 yılında Güney Kore’nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay  Jaesic Park, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi’ni ziyaret ederek, hayatta bulunan 10 Kore gazisi ve yakınlarına  Türk askeri heykeli ile torunlarına eğitim bursu beratı sunmuştu. Bu törene yaşamını yitiren Bedir Yücedağ ile Kerim Bahşiş de katılmıştı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA