İKTİDAR HİKAYE YAZIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKTİDAR HİKAYE YAZIYOR!


 

Mersin’de hayata geçmeyi bekleyen; Akdeniz Sahil Yolu başta olmak üzere yol projeleri, havaalanı, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi ve Karboğazı Projelerinde on yıllar geride kalırken, kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Mersin’in turizm hikayesini yazmaya da bir an önce başlayacağız” vaadinde bulunmaktan çekinmedi!.

HEDİYE EROĞLU

 

Sahip olduğu doğal, arkeolojik ve kültürel değerler ile Tarsus’tan Anamur’a adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Mersin’in turizm macerası vaatten öteye gidemiyor!

Son olarak, Tarsus Müzesi’nin açılışı için kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yine vaatlerde bulunarak, Mersin’in turizm hikayesini yazmaya bir önce başlayacaklarını belirtti.

 

TURİZM SEKTÖRÜ MERSİN’DE BULUŞACAK

Bakan Ersoy, “Mersin turizmi ile ilgili açıklamalar yapmayı da ihmal etmeyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şunları söyledi; “Mersin turizmin en canlı olduğu Akdeniz bölgesinde tarihi, arkeolojisi ve doğasıyla çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Bugün buraya müze açılışımız için geldik ancak Mersin’in turizm hikayesini yazmaya da bir an önce başlayacağız.

Kısa süre sonra inşallah tekrar ziyarete gelerek, bütün sektör paydaşlarımız ile atılacak adımları istişare edecek ve hızla ilgili projeleri hayata geçireceğiz. Burada turizm yatırımcıları ve sektör paydaşları ile birlikte bir çalıştay yaparak, oradan aldığımız sonuçlara göre de hızla eyleme geçeceğiz.

Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin hak ettiği, aziz milletimizin layık olduğu hizmet ve eserleri hayata geçirmeye hep birlikte devam edeceğiz. 2023 hedeflerini gerçekleştirmek ve onun ötesinde tam bağımsız lider ve güçlü Türkiye’nin yarınlarını güvence altına almak için var gücümüzle azim ve kararlılık ile çalışmayı sürdüreceğiz.

Kimsenin şüphesi olmasın ki ülkemizin ve milletimizin huzur ve refah içinde yaşadığı bir geleceği gerçek kılacağız” dedi.

 

OTOYOLLARDA ÜCRET DÜZENLEMESİ GEREKİYOR!

“Ulaşım olmadan turizm olmaz” anlayışı kapsamında Mersin’in turizm hikayesini yazmak için öncelikle yol projelerinin tamamlanması ve ücret düzenlemesi yapılması gerekiyor.

Örneğin geçtiğimiz günlerde açılan Ankara-Niğde-Mersin-Adana otoyolu ücretinin biraz daha makul seviyelere çekilmesi isteniyor.

Ayrıca yıllardır Tarsus-Mersin otoban bağlantı yolunun ücretsiz olması talebi de hala gerçekleştirilmeyi bekliyor!

 

20 YILLIK HAYAL; AKDENİZ SAHİL YOLU

İktidar, 2019 yılında Mersin'de ulaşım projelerine 800 milyon liraya yakın bütçe harcandığını açıklasa da, kentteki yol projelerinin en eski ve kapsamlısı olan Mersin-Antalya yolunun tamamlanması da turizm için elzem!

20 yıldır yapımı devam eden yol çalışması kapsamında Antalya-Mersin arası 4 saate düşecek. Proje kapsamında toplam uzunluğu 42 kilometre olan 28 tünel ve 6.2 kilometre uzunluğunda 17 viyadük yer alacak.

 

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN PROJE; ÇUKUROVA HAVALİMANI

Yapımı yılan hikayesine dönen bir diğer ulaşım projesi olan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ise ihale süreçlerinden öteye gidemiyor!

Yaklaşık 10 yıl önce yapımına başlanan ve bugüne kadar 3 kez temeli atılıp, 3 vali, 7 bakan değiştiren proje yüzde 85 oranında tamamlansa da, projenin tamamlanma tarihi sürekli olarak ileri bir tarihe erteleniyor.

 

TARSUS-KAZANLI’DA 22 YIL GERİDE KALDI

Bir ömre bedel olan kentin bir başka hayali olan Tarsus- Kazanlı Turizm Projesinde ise 22 yıl geride kaldı. Yatırımcıların talep ettiği yol ve altyapı tamamlansa da hala kazma vurulmayan bu projenin akıbeti de belirsizliğini koruyor. 7 bin 500 yatak kapasitesine sahip olacak proje hayata geçtiğinde 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

 

KARBOĞAZI’NDA 16 YIL GERİDE KALDI

Mersin’in bir başka ‘turizm hayali’ ise Karboğazı Turizm Merkezi. Tarsus’a bağlı Gülek beldesi sınırları içindeki Karboğazı Turizm Bölgesi Projesi yaklaşık 16 yıldır kent gündeminde bulunuyor. Karboğazı 3 bin 500 metreye kadar uzanan bir büyük pist ve bu pistin yanında 6 farklı boyutta küçük pistle çevre üç ile hizmet edebilecek ve bu kentlerdeki termal, deniz ve güneş turizminin yanında kayak turizminden de yararlanılacağı dünyadaki sayılı merkezlerden biri olacaktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Osman Nuri Demiraslan - Tarih : 23/12/2020 - 11:43:49
    Diğer konulara bişey diyemem ama Mersin Antalya yolu hakkında geçmişteki hükümetler bırak yapmayı bu yol için Türkiye Cumhuriyeti nin ömrü yetmez demişti.onlarca tünel ve viyadüğün açıldığı ve yapımının devam ettiği şu süreçte haber başlığını biraz yanlı atmışsınız.tröllük yapmayın haber yapın

  • Gönderen : peksever - Tarih : 22/12/2020 - 23:40:21
    Mersin``in asıl kış turizm alanı Karboğazı değil,şehre 50 km mesafedeki Dümbelek düzüdür. Karboğazında kar ve iklim garantisi olmadığı gibi önemli kısmı çığ alanıdır.değil 16 yıl 26 yılda geçse bir şey olmaz. peksever müderrisoğlu kış turizm araştırmacısı


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA