“SAVAŞ VE DİPLOMASİYLE YAPILAMAYAN, DEMOGRAFİYİ DEĞİŞTİREREK DENENİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAVAŞ VE DİPLOMASİYLE YAPILAMAYAN, DEMOGRAFİYİ DEĞİŞTİREREK DENENİYOR”


 

İYİ Parti Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Mersin’de ve çevre illerdeki Suriyeli nüfusuna dikkat çekerek, “Savaş ve diplomasiyle yapılamayan, demografiyi değiştirerek deneniyor” uyarısı yaptı. Sıdalı geri dönüşler için iktidarı Şam ile komisyon kurmaya çağırdı.

Hediye Eroğlu

 

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, 4 Aralık’ta bakanlıkta aylık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türkiye'de kayıt altında bulunan Suriyeli sayısının 3 milyon 638 bin 288 kişi olduğunu açıklayan Çataklı, ülkesine geri dönen Suriyeli sayısının da 419 bin 40 olduğunu belirtti.

Çataklı, terörle mücadelenin hem Türkiye'nin hem de İçişleri Bakanlığı'nın ana güvenlik maddelerinden biri olduğunun altını çizerek, "PKK terör örgütünün tasfiyesine yönelik olarak özellikle 15 Temmuz'dan sonra yeni bir stratejiyle ve yüksek bir kapasiteyle ortaya koyduğumuz mücadele, oluşturduğumuz operasyonel saha baskısı ve terörü besleyen kaynakları kurutmaya dönük anlayışımız sayesinde bugün PKK terör örgütü bitme noktasına gelmiştir" dedi.

 

“EYLEM PLANI HAZIRLANMALI”

Öte yandan  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Mersin’de ve çevre illerdeki Suriyeli nüfusuna dikkat çekti.

Sıdalı, “Memleketim Mersin'de kayıtlı Suriyeli sayısı 221 bini, kentin yüzde 12'sini buldu. 2040 projeksiyonuna göre Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay gibi illerimiz Türk kenti olma özelliğini kaybedecek. Bile isteye buna göz yummayı kabul edemeyiz.

Savaş ve diplomasiyle yapılamayan, demografiyi değiştirerek deneniyor. Bu sebeple çok geç olmadan geri dönüş strateji ve eylem planı hazırlanmalı, Şam'la ortak bir komisyon kurulmalı ve Suriyelilerin evlerine hızlıca dönmeleri sağlanmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA