TÜRK VE RUS ATICILAR TOKYO İÇİN BİRLİKTE ANTRENMAN YAPTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK VE RUS ATICILAR TOKYO İÇİN BİRLİKTE ANTRENMAN YAPTI


 

Türk-Rus Trap-Skeet Milli Takımları'nın Mersin'in Erdemli ilçesindeki Erdemli Atış Poligonu'nda gerçekleştirdiği 2021 Tokyo Olimpiyatı ile kupa, yarışma ve şampiyonalara hazırlık kampı devam ediyor. 21 Aralıkta tamamlanacak kamptan verim alan her iki milli takımda ocak ayında birlikte aynı poligonda ikinci bir kamp planlaması da yapıyor. Kampa Türk Milli Takımı'ndan 9 sporcu katılırken, Rusya Federasyonu Milli Takımı'ndan ise 29 sporcu katıldı. Antrenmanlarda yarışmaları aratmayan mücadele dikkat çekti.

 

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Milli Takım Antrenörü Ali Rıza Bilgin birlikte yapılan kampın psikolojik bir avantaj sağladığını, ayrıca antrenmanların daha verimli geçtiğini söyledi. Hazırlıklarla ilgili bilgi veren Bilgin, "Rus Milli Takımı, olimpik kadro milli takım sporcularımız ile birlikte kamp yapıyor. Bu kampın hedefi Hindistan'da yapılacak Dünya Kupası'nda sıralama veren müsabakalarda başarılı olmak, Hırvatistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda kota almak. Bu program bu çalışmalar olimpiyatlarda atabilmek, yarışabilmek için yaptığımız bir programdır" dedi.

 

"BİRLİKTE ÇALIŞMANIN AVANTAJI VAR"

"Hem Trap hem Skeet sporcularımızın hedefi burada başarılı olup olimpiyat kotasını alabilmek" diyen Bilgin, "Biliyorsunuz olimpiyatlarda atabilmek için Dünya Atıcılık Federasyonu'nun koyduğu baraj puanları var, bu puanları tamamlarsanız olimpiyatlara katılabiliyorsunuz. Bizim hedefimizde odur. Başka ülkelerdeki insanlarla beraber olmak psikolojik olarak toplumumuzu etkiliyor. Sporcularımızın üzerindeki bu etkilenmeyi birlikte antrenman ile kırıyoruz. Psikolojik olarak rahatlama sağlanıyor. Aynı yerde aynı şekilde çalışmanın verdiği bir avantaj var. Biz de bunu değerlendiriyoruz. Birlikte çalışmanın çok faydalı olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

 

YAVUZ İLNAM: "KOTAYI GARANTİLEMEK İSTİYORUZ"

Milli sporcu Yavuz İlnam'da, "Bu sene bizim için iki tane yarışma var. Bir tanesi Hindistan'da yapılacak Dünya Kupası, bize dünya sıralamasındaki yerimizden dolayı olimpiyat kotası verecek. Dünya sıralamasındaki yerimiz şuanda iyi. Oradaki sıralamamızı biraz daha arttırıp kotayı garantilemek istiyoruz. Onun haricinde bir kota şansımız daha Hırvatistan Osiyek'te yapılacak Avrupa Şampiyonası. Ayrıca orası içinde çalışmalara başladık. Orada birer tane kota verilecek" dedi.

 

"BİRLİKTE ANTRENMAN VERİMLİLİĞİ ARTTIRIYOR"

Çalışmalara bu yıl erken başlandığını da ifade eden İlnam, "Normalde bu dönemde kamp yapmıyoruz ama şuanda erken başladık. Rus Milli Takımı da aynı sebeplerden dolayı buradalar. Onlarla beraber kamp yapıyoruz. Başka ülkelerle birlikte kamp yapmak bizim açımızdan çok iyi oluyor. Çünkü aramızda yarışmalar yapıyoruz, aktiviteler yapıyoruz. Bu da antrenmanın heyecanını ve verimliliğini arttırıyor" şeklinde konuştu.

 

ELENA SİVERSKAYA: "OCAK AYINDA YİNE BİRLİKTE KAMP YAPMAK İSTİYORUZ"

Rus Milli Takım liderlerinden aynı zamanda takım psikologu Elena Siverskaya'da, "Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'na bu kamp için teşekkür ediyoruz. Biz 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyoruz. 29 sporcu ile buraya katıldık. Burada farklı antrenmanlar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Türk sporcularla birlikte çalışıyoruz. Türk sporcularla antrenman yapmak güzel. Bir sonraki antrenman kampı için buraya yeniden gelmek istiyoruz. Muhtemelen de ocak ayında yeniden burada kamp yapacağız" dedi.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Trap Skeet As Başkanı Kadir Bilek ise, "Rus Milli Takımı'da burada kamp yapıyor, yaklaşık 35 kişiler. Bizim Trap Skeet Milli Takımımızda burada. Karma müsabaka yapılıyor. Birlikte çalışmanın çok iyi olduğunu düşünüyorum. Böyle bir çalışmamız var. Tabi çok faydalı, rekabete girdiler" diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA