MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK’TEN GEÇİM DERDİNDE OLANLARA DESTEK ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK’TEN GEÇİM DERDİNDE OLANLARA DESTEK ÇAĞRISI!


 

Haber Merkezi

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek “Emeklilere, asgari ücretlilere, işsizlere, kahveci, kırtasiyeci, kantinci ve servisçilere sahip çıkalım” çağrısı geldi.

2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda söz alan Şimşek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuştu. Milletvekili Şimşek, esnafa ve vatandaşlara verilen yardımlar için teşekkürlerini iletti. Milletvekili Şimşek, pandemi süresince, en çok geçim sıkıntısı çekenlerin işçiler, asgari ücretliler ve düşük maaş alan emekliler olduğunu önemle vurguladı. Kahvecilerin, kantincilerin, kırtasiyecilerin ve servisçilerin pandemi süresince iş yapamadığının da altını çizen  Şimşek; “Kahveci, kantinci, kırtasiyeci ve servisçilere ilave bir destek verilmesini istiyorum” dedi.

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında; “Bu pandemi süreci içerisinde en çok geçim darlığı çekenler: İşsizler, asgari ücretliler ve düşük maaş alan emekliler. Yapılacak olan zamlarda bu kesimlerin yüksek maaş alanlara göre daha yüksek zam yapmanızı ve bu kesimleri biraz daha rahatlatmanızı bekliyoruz. Bir de bu süre içinde, kahveciler, kantinciler, kırtasiyeciler ve servisçiler hiç çalışamadılar.  Bu esnaf gruplarına yeni paket içerisinde destek veriliyor ama şu anda bütün esnaf gruplarına bu destek veriliyor. Ben bu saymış olduğum 4 grup için, kahveci, kantinci, kırtasiyeciye ve servisçiler için ilave bir destek vermenizi istiyorum çünkü bunların çalışanları da var. Yani en azından bu süre içerisinde Bağ-Kur sigorta primi alınmamasını, bunu devletin karşılamasını talep ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA