KOZALAK SAYISI ARTTI ORMANCILAR SEVİNDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOZALAK SAYISI ARTTI ORMANCILAR SEVİNDİ


 

Haber Merkezi

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünde arazide yürütülen ormancılık faaliyetlerini inceledi. Bölge Müdürü Akduman’a Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, müdür yardımcısı ve işletme şefleri eşlik etti.

Şahna Orman İşletme Şefliği ve Alata Orman İşletme Şefliklerinde 2020 yılı programında bulunan toplam 47 hektarlık  alanda uygulanan tohumlama kesimi sonrasında toprak işlemesi bitmiş sahada karaçam kozalaklarından elde edilen tohumlar ile tohum takviyesi yapıldı. Bölge Müdürü Kenan Akduman mevcut ağaçlarda kozalak sayısının fazla olmasının sevindirici olduğunu ve gençlikler elde edildikten sonra sahada yer yer otların olduğunu bu nedenle gençlik bakımları ile gelen karaçam fidanlarının korunarak başarı elde edilebileceğini belirtti. Şahna Orman İşletme Şefliği sahalarında tabakalı meşcere halinde olan bölmelerdeki yaşlı fertlerin olduğu yerlerde gerekçe raporu ile boşaltılması talimatını verdi.

Akduman, Alata Orman İşletme Şefliğinde 2021 yılı programında yer alan 14 hektar ışık kesimi uygulanmış alanda incelemelerde bulundu.

Alata Orman İşletme Şefliğinde 2015 yılında Hacıalanı mevkiinde maden sahasının pasa döküm alanında uygulanmış olan maden rehabilitasyon faaliyeti ile dikilen karaçam fidanlarının sağlıklı oldukları belirten Akduman, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA