PTT EMEKÇİSİ İSYANDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PTT EMEKÇİSİ İSYANDA!


 

Covid-19 salgını başladığı günden bugüne PTT iş yerlerinde gereken önlemlerin alınması ve olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesini isterken sürgünlere maruz bırakılan Haber-Sen üyeleri isyan etti! Sendika “Susmayacağız” diyerek iktidara seslenerek, taleplerine kulak verilmesini istedi!

GİZEM EKİCİ

 

Covid-19 salgını başladığı günden bugüne PTT iş yerlerinde gereken önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi için verilen mücadele sonucunda yöneticiler ve üyelerine soruşturmalar açılıp sürgüne maruz bırakılan Haber-Sen, iktidara tepki gösterdi. 

Son olarak Sendika Genel Sekreteri İbrahim Halil Damatoğlu’nun Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye sürgün edilmesi Türkiye genelinde yapılan basın açıklamaları ile protesto edildi.

Mersin’de sendika şubesi Eğitim-Sen terasında yapılan basın açıklaması ile uygulamara tepki gösterdi Sendika adına açıklamayı okuyan Haber-Sen Mersin Şube Başkanı Basın, Yayın ve Eğitim Sekreteri İbrahim Halil Okdem, “Haber-Sen'i susturamadılar, Genel sekreterimizi sürgün ettiler! Susmayacağız!... Susturamayacaksınız!” dedi.

 

“PANDEMİYE RAĞMEN HİZMET ÜRETMEYE DEVAM ERİYORUZ”

PTT emekçilerinin, Covid-19 Pandemisi sürecinde, yoğun bir şekilde çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet üretmeye devam ettiğini vurgulayan Okdem, “Pandemi sürecinin en başında, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Genel Merkezimiz tarafından  resmi yazı ile PTT Genel Müdürlüğü bilgilendirilmiş ve pandemi nedeniyle ortaya çıkabilecek tehlikeler hakkında uyarılar yapılmıştır. Ancak Genel Müdürlük uyarıları dikkate almamış ve gerekli adımları atmamıştır. Bunun üzerine, Genel Merkezimizin kararı ile sendikamızın örgütlü olduğu tüm illerde ve işyerlerinde yaptığımız basın açıklamaları ve eylemler sonrasında, kısmi olarak koruyucu ekipmanlar sağlanabilmiştir.

 

“YETERSİZ TEDBİRLER TOPLUM SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR”

Posta emekçilerine enfeksiyon riskiyle ilgili bilgilendirmenin yapılması, gerekli ve yeterli ekipmanın sağlanması, tüm işyerlerinin ve araçların düzenli aralıklarla dezenfekte edilmesi, tüm çalışma alanlarının sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlenmesi ve tüm dağıtım süreçlerinin riski en aza indirecek biçimde yeniden tasarlanması zorunluluk iken yetersiz tedbirlerle gerek PTT çalışanlarının ve gerekse de yurttaşların sağlığı tehlikeye atılmaktadır” dedi.

 

HUKUKSUZ SÜRGÜN!

İbrahim Halil Okdem ayrıca Haber-Sen olarak salgının başından itibaren tüm önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yaptıkları basın açıklamaları ve sosyal medya çalışmaları sonrasında üyeleri ve yöneticilerinin sürgün edildiğini açıkladı.

“Sendikamızın gerçekleri dile getirmesinden rahatsız olan PTT yönetimi şimdi de Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nu Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye sürgün ederek yasalara aykırı, hukuksuz işlem yapmıştır” diyen Okdem, “4688 Sayılı Kanun’un 18. maddesine göre ‘Kamu görevlileri, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde sendika veya konfederasyonların bu Kanunda belirtilen faaliyetlerine katılmalarından dolayı farklı bir işleme tâbi tutulamaz ve görevlerine son verilemez. Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini (…) sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez. Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz’.

151 sayılı ve 87 No’lu İLO Sözleşmelerinde kamu çalışanların çıkarlarını savunmak amacıyla etkinliklerde bulunabilecekleri, kamu çalışanlarının örgütünün kendi amaçları doğrultusunda düzenlemiş olduğu etkinlere katılması nedeniyle cezalandırılamayacağı açık bir biçimde ortaya konmuştur.

 

“SİZE VERİLENLE YETİNİN, FAZLASINI İSTEMEYİN, YOKSA SİZ DE SÜRGÜN EDİLİRSİNİZ”

Sendikal hakların, sendika üye ve yöneticilerinin Anayasa, yasa ve uluslararası sözleşmelerle korunduğunu, sendika yöneticisinin görev yerinin değiştirilmesinin yasalara aykırı olduğunu çok iyi bilen PTT yönetimi Genel Sekreterimizi sürgün ederek sendikamızı susturma çabası içine girmiştir. Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu sendikal izinli iken sürgün yazısı tebliğ edilmek istenmiş ardından ‘tebliğden imtina etti’ denilerek alel aceleyle ilişiği kesilmiştir. Pandemi tedbirlerini almakta yavaş hareket eden PTT yönetimi Genel sekreterimizin sürgününde neden bu kadar acele etmiştir?

Emekçilerin taleplerini dillendirenlerin ve sendikal mücadele yürütenlerin sürgün edilmesi,  diğer emekçilere de verilen bir mesajdır: ‘Size verilenle yetinin, fazlasını istemeyin, yoksa siz de sürgün edilirsiniz’

 

“EMEKÇİLERİN SÜRGÜNÜ İNSANLIK SUÇUDUR”

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgünü insanlık suçudur. Sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez!

PTT Genel Müdürlüğünün sorumluluğu, tüm toplumun sağlığını tehdit eden pandemi sürecinde, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam eden, hizmet üreten üyelerimizin ve diğer PTT emekçilerinin haklı taleplerini karşılamaktır. Sendikal hak ve özgürlükler çerçevesinde dile getirilen nitelikli kamusal hizmet talebini ve sendikal faaliyetleri baskı kurarak engellemeye çalışmak değildir.

 

“SÜRGÜN GERİ ALINANA KADAR EYLEM VE ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız Haber-Sen, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Sürgünlere, özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir.

Sendikamız Merkez Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği, Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu’nun sürgünü geri alınana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir.

 

“SÜRGÜNLER BİZİ YILDIRAMAZ! BİZ KAZANACAĞIZ!”

Önümüzdeki süreçteki  gelişmelere göre, sendikamıza, yöneticilerimize ve üyelerimize yapılan haksız hukuksuz baskıların son bulması, Genel sekreterimizin sürgününün durdurulması için ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya yürüyerek saldırıları protesto edeceğiz.

Tekrar PTT Yönetimine sesleniyoruz; Haksız hukuksuz kararınızdan vazgeçin. Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun sürgününü durdurun. Sendikamız üzerindeki baskılarınıza son verin. Yaşasın KESK, yaşasın Haber-Sen!... Sürgünler bizi yıldıramaz! Biz kazanacağız!” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA