AKDENİZ’DEN İŞ DÜNYASINA ÖZEL VERGİ EKİBİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DEN İŞ DÜNYASINA ÖZEL VERGİ EKİBİ!


 

31 Mart seçimlerinde Akdeniz Belediyesi’ni 232 milyon TL borçla devralan Başkan M. Mustafa Gültak, daha çok yatırım yapabilmek için vergi gelirlerini arttık adına özel ekip kurdu! Özellikle emlak değerini düşük gösteren iş insanlarına karşı seferberlik başlatan Gültak ve ekibi, ikna ve uyarı ile tahsilatta büyük başarı elde etti!

HEDİYE EROĞLU

 

31 Mart’ta Mersin merkezde Akdeniz Belediyesi’ni HDP’den devralan ve AK Parti’nin merkezdeki ilk ilçe belediye başkanı olan Muhammet Mustafa Gültak, borç yükü altındaki belediyede çarkları döndürebilmek için vergi gelirlerini artırmanın yollarını arıyor. Özellikle sanayileşme ile öne çıkan ilçede iş insanlarının emlak değeri düşük gösterdiği yapıların yeniden incelenmesi için özel ekip kuran Başkan Gültak, bu sayede önemli gelirler elde etmeyi planlıyor.

 

20-25 MİLYON TL BORÇ ÖDENDİ

Sahip olduğu 65 mahallesi ile Mersin’in nüfusu en kalabalık ilçeleri arasında yer, ayrıca iş dünyasının da sanayiden limana yoğun olarak yer aldığı ilçede, belediyeyi 232 milyon TL borçla devralan Başkan M. Mustafa Gültak, göreve geldiği 19 aylık sürede 20-25 milyon TL borç ödese de her ay kesintiye uğrayan resmi gelirleri nedeniyle yatırımda zorlanıyor.

Hizmeti arttırmak için yatırımların finansman ayağını genelde proje üretip hibeler bularak çözmeye çalışan Başkan Gültak’ın son hamlesi ise emlak değeri araştırma ekibi.

 

“EKİP İŞ İNSANLARINI GEZİP, BİNALARI KONTROL EDİYOR”

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclis toplantısında açıklamalar yapan Başkan Gültak, “Şuan bir ekip kurduk, tüm iş insanlarını gezip, binalarını kontrol ediyoruz. Ruhsatların uygunluğuna bakıyoruz. Örneğin 500-600 bin TL aldığımız paralar oluyor çünkü ruhsata ve kullanıma uygun olmayan sonradan büyütülen işyerleri olduğunu görüyoruz. ‘Biz buraları yıkmayalım, gel sen emlak değerini arttır’ diyoruz. Ciddi şekilde piyasayı geziyoruz ve bu gezme sonucunda da biraz vergi topluyor ve bunlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

 

“PROJE YAPIP, HİBE ALIYORUZ”

Onun dışında öyle Ankara’dan hibe aldığımız yok. Proje yapıp, hibe alıyoruz. İki ihaleye çıktık örneğin Spor Toto ile ilgili ama bu paralar projelere kullanılacak. Yoksa ‘ben çok sıkıştım hadi bu ay maaş ödemeyeceğim, bakanlık bana 3 milyon TL ver’ gibi bir şey yok. Hesaplar da sizin önünüzde” dedi.

 

“LÜKS BİR HAYAT YAŞAMIYOR, GİDERLERİMİZİ KISIYORUZ”

İlçede özellikle inşaat ruhsat gelirlerinin çok düşük olduğuna da değinen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Nedeni de kaçak yapı. Keşke talep olsa da fazlasıyla ruhsat versek. Bunun işçilerimizde farkında. Biz lüks bir hayat yaşamıyoruz, özel kalem temsil giderlerimiz çok değil, biz kısıyoruz zaten. Fazla vergi toplayarak bu belediyeyi ayakta tutuyoruz. Bununla birlikte her ay İller Bankası önceki borçlar için benden 2-2,5 milyon TL para kesiyor. Şuana kadar yaklaşık 40 milyon TL’ye yakın para ödedim ama benim de biraz borçlarım oldu. O yüzden 20, 25 milyon TL civarında bir borcu kapatmış oldum.

 

“KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK”

Kaçak yapılaşmaya izin vermiyor, ağır cezalar kesiyoruz ama öncekilere de bakıyoruz şimdi. Zaten Akdeniz halkları gariban ve onun üzerine gitmiyoruz. Asıl bizim işimiz orta ve üst ölçekli bölgemizdeki iş insanları. Bu insanlarda bile biz bunu görüyoruz. Ruhsatında bin metrekare yazarken, ama bin metrekareyi kapatmış. Yıkmak istemiyoruz çünkü istihdam yaratıyor ama ‘gel bunu düzelt’ diyoruz. Bu tür çalışmalarla vergilerimiz arttırdık. Borçlarımız azaldıkça tabiî ki işçilerimize daha çok şeyler verme noktasında çalışacağız çünkü biz de emekçinin yanında olduğumuz iddia ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA