ADALETE FENER YAKMAK İÇİN CÜBBE GİYDİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADALETE FENER YAKMAK İÇİN CÜBBE GİYDİLER


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu’nun stajyer avukatları Gamze Gür, Mehmet Ali Genç, Hilal Üstül, Aybike Güzel, Ceylan Batan, Duygu Kara, Fatma Melike Duygulu, İbrahim Esen, Hüseyin Çetin, Önder Can Gür, Esra Çetin ve Serhat Orak adalete fener yakmak için yemin edip cübbe giydi. 

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde adaletin yeni neferlerine “Sıradan olmayın” önerisinde bulunan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Kalıplaşmış fikirlere asla bağlı kalmayın. Mutlaka daha iyiyi, daha güzeli, daha üstünü istemek zorundasınız. Statükocu olmayın. Meslek kurallarınız bunu gerektiriyor. Hukukçu olmanın bir özelliği de budur. Daha ilerici, daha aydınlıkçı, daha özgürlükçü olun. İnsan yaşamını kutsayan bir düşünceye sahip olun. Hedefiniz hukukun üstünlüğü ve cumhuriyetin değerleri olsun.  Avukatlar toplumda değişimin öncüsüdür, toplumsal gelişimin, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin birer neferidir. Cübbenizin düğmesi yok, biat etmeyin. Onurlu, dik, demokrat duruşunuzu asla kaybetmeyin. Önyargılarınızdan arının. Pusulanız sadece evrensel hukuk kuralları, ülkemizin cumhuriyet değerleri ve vicdanınız olsun. Bu şekilde her zaman doğruyu bulacağınıza, bu meslekten keyif alacağınıza inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Genç avukatlar, cübbesini giydirip ruhsatlarını takdim eden Başkan Yeşilboğaz’a, staj dönemi boyunca vermiş olduğu destek için teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA