“MERSİN’İN ULAŞIM PROJELERİNE SAHİP ÇIKIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’İN ULAŞIM PROJELERİNE SAHİP ÇIKIN”


 

Seçim bölgesi Mersin’de ulaşımla ilgili tüm projelere sahip çıkılmasını isteyen MHP’li vekil Baki Şimşek, “Ulaşımla ilgili sorunları çözüldüğünde turizmle de şahlanacak; tarım, ticaret, turizm ve taşımacılıkla beraber Türkiye ekonomisine daha büyük katma değer katacaktır” dedi.

Haber Merkezi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alarak, Türkiye’nin son yıllarda ulaştırma ve altyapıya ilişkin olarak dünya çapındaki büyük projeleri hayata geçirdiğini belirterek, seçim bölgesi Mersin’de de ulaşımla ilgili tüm projelere sahip çıkılmasını istedi.

 

“ANKARA-NİĞDE-MERSİN-ADANA OTOYOL ÜCRETİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesi üzerine MHP grubu adına söz alan Milletvekili Şimşek, Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bir otoyol bağlantısı sağlayacak olan ve Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısının kullanacağı Ankara-Niğde-Mersin-Adana otoyolu için hükümet yetkililerine teşekkür ederken, “Ancak burada otoyol ücreti biraz daha makul seviyelere çekilerek, vatandaşlarımızın bu otoyolu daha çok kullanmaları sağlanmalıdır” dedi. 

 

“MERSİN’İN YOLLARI TAMAMLANSIN”

Mersin’in, Türkiye'nin nüfus olarak 6. sırasında yer aldığını ve Türkiye'nin en büyük, dünyanın da sayılı limanlarına sahip bir kent olduğunu hatırlatan MHP’li Şimşek “Mersin, 320 kilometrelik sahili, eşsiz doğası, tarihî ve kültürel değerleriyle dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Ulaşımla ilgili sorunları çözüldüğünde turizmle de şahlanacak; tarım, ticaret, turizm ve taşımacılıkla beraber Türkiye ekonomisine daha büyük katma değer katacaktır. Özellikle, seçim bölgem olan Mersin'de şehir içi ve şehirlerarası yolların bir an önce tamamlanmasını talep ediyor, Mersin'in ulaştırmayla ilgili projelerine sahip çıkılmasını sizlerden bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

AKDENİZ SAHİL YOLU BEKLİYOR

Mersin-Antalya yolunun Anamur-Gazipaşa arasındaki tünel ve yolların biran önce tamamlanmasını beklediklerinin altını çizen Şimşek “Mersin ile Antalya, Türkiye'de birbirine komşu olup en uzak olan iki ilimizdir. Bu yolun bitmesiyle beraber Mersin-Antalya arası üç saate düşecek, hem ticaret hem turizm canlanacaktır. Bizim en önemli yollarımız: Mersin-Antalya, Silifke-Mut-Karaman yollarıdır. Mersin'e ayrılan ödeneklerden en önemli payın bu iki yola, iki ana artere ayrılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'ne başlanması gerekmektedir. Yaz sezonu, Çeşmeli-Taşucu arasındaki 20 dakikalık yol 3-4 saati bulabiliyor. Aynı şekilde, 30 kilometresi tamamlanan Çamlıyayla yolunun Tarsus-Ulaş ve Sarıkoyak-Çamlıyayla, Gülnar-Aydıncık yolunun kalan kısmının da hizmete açılmasını bekliyoruz. Silifke-Gülnar yolunun da tamamlanması Silifkeli hemşerilerimin beklentisidir” ifadesini kullandı.

 

15 ALT GEÇİT VE KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJELERİ VAR

Mersin'in içerisinden geçen 15 tane alt geçit ve köprülü kavşak projesinin bulunduğunu belirten Milletvekili Baki Şimşek, bunlardan 2 tanesi Karayolları tarafından, 3 tanesi de geçtiğimiz dönem MHP Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını, ancak en az 10 tane daha köprülü kavşak ve alt geçit yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

“ADANA-MERSİN ARASI 8 ŞERİDE ÇIKARILMALI”

“Mersin'de en çok kullanılan yollardan bir tanesi olan Adana-Mersin arası yol mutlaka 8 şeride çıkarılarak trafik rahatlatılmalıdır” diyen MHP’li Şimşek “Bu projelerin, öncelik sırasına göre, Karayolları tarafından desteklenip Mersin şehir içi trafiğinin rahatlatılmasını, gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Mersin Şehir Hastanesine mutlaka otoyoldan direkt bir çıkış istiyoruz. Burada, biz yetkililerle görüştüğümüz zaman, ara mesafenin çıkışlar arası kilometreyi kurtarmadığı söyleniyor bin 800-2 bin metre civarı bir mesafe- ama burada bir esneklik gösterilebilir çünkü Mersin Şehir Hastanesi bölgenin en büyük hastanesi, çok kullanılan bir hastane. Gerek Tarsus'tan gerek diğer ilçelerden buraya mutlaka otoyoldan bir çıkış istiyoruz. Otoyol-Tarsus-OSB bağlantısı mutlaka bitirilmelidir. Pandemiden dolayı kapatılan Adana-Mersin tren seferlerinin tekrar başlatılmasını talep ediyoruz. Tekir-Tarsus-Damlama otoyolunda gün geçmiyor ki bir trafik kazası olmasın. Bu yolun adı bölgede "ölüm yolu" olarak adlandırılıyor, ‘kara nokta’ olarak adlandırılıyor. Bu otoyolda bir hata varsa bu hatanın giderilerek daha sıkı tedbirler alınmasını ve bu yoldaki kazaların azaltılmasını istiyoruz. Tarsus-Mersin arası otobanın mutlaka ücretsiz hâle getirilmesini istiyoruz” dedi.

 

TARSUS’A ARAÇ MUAYNE İSTASYONU İSTEDİ

Yaklaşık 350 bin nüfuslu Tarsus'ta bir Araç Muayene İstasyonunun bulunmadığını hatırlatan Mersin Milletvekili Şimşek “Tarsus'a mutlaka bir Araç Muayene İstasyonu’nun kurulması Tarsuslu hemşerilerimizin beklentisidir. Biz bunu belirttiğimiz zaman, Tarsus-Mersin arasında Huzurkent'te bulunan araç muayene istasyonunun Tarsus'un talebini karşılayacağı söyleniyor. Orası hem otopark olarak hem trafik olarak... Hem araçlarda küçük bir arıza çıktığı zaman -sanayisi olmadığı için- insanlar yeniden Tarsus'a ya da Mersin'e gitmek zorunda kalıyorlar. Türkiye'de 54 ilden büyük olan bir ilçede mutlaka araç muayene istasyonunun bulunması gerekiyor Sayın Bakanım, bununla ilgili de adım atmanızı bekliyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA