BORÇLANMAYA 3. DEFA RED! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMAYA 3. DEFA RED!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayarak 3’üncü defa 250 milyon TL’lik borçlanma yetki talebini gündeme getiren Başkan Seçer’in isteği yine kabul görmedi! Eleştirilere Cumhur İttifakı’nın sessiz kalması dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi dün olağanüstü toplantı yaparak, 3’üncü defa Başkan Vahap Seçer’e 250 milyon TL’lik borçlanma yetkisini görüştü.

Daha önce iki defa reddedilen talep ile ilgili Başkan Seçer, ‘siyasi karar’ tepkisi verirken, Cumhur İttifakı sesiz kaldı.

 

“FAİZLER ARTTI”

Talebi Kasım değil de aralık ayında ikinci defa meclise getirmesinin nedeninin gruplar arası yapılan görüşmelerin olumlu geçmesine bağlayan Seçer ancak yeniden red kararı çıkmasını eleştirdi.

Borçlanma miktarının bütçede yer aldığının altını çizen Seçer. “Meclis yetki verir ise bu borçlanmanın ilk etapta 175 milyon TL’sini kullanabileceğim. Kalan rakam bakan yetkisinde kullanılıyor.Aralık ayına geldik, yıl bitiyor, Mayıs ayında ben bu talebi ilk getirdiğimde kredilerde faiz oranı 10.2’ydi, Temmuz’da 11,52’ye çıktı, bugün 19 ile 21 arasında yıllık faiz oranı. Bu bir kayıptır. Bu bir kamu zararıdır.

Gerekçe istedik geçen hafta; komisyon raporu var. Bu raporunu oylamak istemiyorum çünkü boş, bir şey yok. Sayın Topkara’da konuşmak istemiyor, zorlamamız ile bazı gerekçeler ortaya koydu. Yazıya dökmediği için kendince diyorum. Yazıya dökülmüş, mutabakat sağlanmış bir gerekçe yok ortada. Her halde kendisi kişisel başkan olarak sözlü bir savunma yaptı. Bütçede borçlanma ile ilgili konu meclisimizde görüşüldü. Bir çok sebebi var. Ama dedik ki yıl bitmiş, faizler yükselmiş..’ diye devam ediyor.

 

“BEN CEHENNEME GİTMEK İSTEMİYORUM”

Bu samimi bir yaklaşım değil. Daha önce gruplarla konuşuldu. Ben il başkanımdan rica ettim. Cumhur İttifakı il başkanları ile görüşme yapması için. AK Parti il başkanı randevu verdi hatta ziyaret etti, konuşuldu. Medenice bunların konuşulması lazım. İl başkanları ile konuşla yapacak olan benim il başkanımdır. Sizlerle de ben konuşma yaptım. Meramımı anlatmaya çalıştım, neden istediğimi, bu gerginliğin hoş olmayacağını, kente iyi yansımayacağını, buradan bir siyasi nema devşirmek için bunları yapmıyorum. Ama şu makam siyasi bir makam ben atama değilim ben hüsniyetimi, insanlığımı gösteririm ama ben burada bir milyon 800 bin kişiyi temsil ediyorum. Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşenir ama ben cehenneme gitmek istemiyorum. Bu konuyu bu yüzden gündeme getiriyorum.

Ben iş dünyasından gelmiş bir nisanım. Uluslararası büyük bankalar, diğer ülkelerdeki diğer bankalara sendikasyon krediler verir, onlarda muteber müşterilerine bu kredilerden  yararlanma imkanı sunarlar. Eylül’de faizler yüzde 11’deyken bir bankadan yüzde 8’e ben bu parayı kullanabilirmişim eğer yetkim olsaymış.

Borçlanma keyfiyetten istenmez. Faiz oranlarını biliyorsunuz. Bir çok işimizi, ihalemizi geciktirerek yapmak zorunda kaldık. Neden elimizde can simidimiz yok. İtibarımız neden olur, verdiğimiz sözü tutarız.G ününde ödemimizi yaparız. Şimdi öyle biliyorlar.

Mersin Büyükşehir için neler konuşuluyor? Bir ihaleye neden 30-40 firma giriyor, bir ciddiyet gelmiş. İsrafın olmayacağını, yanlışlığın en asgari düzeyde olmayacağını ama bir istismarın, suiistimalin olmayacağını herkes biliyor.

Şaibeli bir ihale var ise herkes avazı çıktığı kadar buradan bağırabilir.

 

“KARAR SİYASİ”

Bugün yetki alırız almayız. Sizin ikna olmayacağınız ismim kadar, red vereceğinizi biliyorum. Çalışılmış. İnşallah her konuda böyle olun. Yüzde 100 buradasınız. İnşallah her görüşmelerde de burada tam kadro olun.o zaman alkışlarım sizi. Ama ısrarla, işte siyaset burada. Bunun yapılmaması lazım. Pandemi dönemi bir çok insanın buraya gelecek mecali yok. Risk taşıyor. Ama biz bunları da dile getirmiyoruz. Ama doğru değil.

Anlattıklarımın doğru olduğunu, bunların gerçekleşeceğini hepiniz biliyorsunuz ama amaç farklı onun için kanunlardan aldığım yetkiyi kullandım. Hukuka aykırı gördüğüm için siyasi mülazalarla verilmiş bir karar olduğuunu düşündüğüm için belediyemin hizmetlerin aksayacağını düşündüğüm için, hizmetlerimi çok daha fazla yapmak istiyorum. Bu şekilde mevcut hizmetlerimi yerine getireceğim. Borçlanma verseniz de vermeseniz de.

Ya bir yol bulacağız, ya bir yol yapacağız. Onda kimsenin kuşkusu olmasın.

 

CUMHUR İTTİFAKI SESSİZ KALDI

CHP’lilerin Seçer’e destekkonuşmalarına karşın Cumhur İttifakı üyeleri suskunluğunu koruyarak eleştirilere yanıt vermekten kaçındı. Oylamada ise borçlanma teklifi oy çokluğu ile reddedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA