BÜYÜKŞEHİR SENDİKA ÜYELİĞİNİ MAHKEMEYE TAŞIYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR SENDİKA ÜYELİĞİNİ MAHKEMEYE TAŞIYACAK


 

“MHP’li sendika” diyerek üyeliğin iptalini isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Seçerin talebi yine kabul görmedi. Başkan Seçer ise konuyu mahkemeye taşıyacağının sinyalini verdi. MHP’li Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun sendikanın yöneticisi olması etik tartışmalarına neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mahalli İdareler Sendikası’na üyeliğini, “MHP’ye yakın yandaş sendika” diyerek iptal etmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçen hafta reddedilen konuyu yeniden meclisi getirdi. Ancak talep yine kabul görmezken Başkan Seçer, mahkemeye gidileceğinin sinyalini verdi.

 

GELİN SİZİ BU GÜNAHTAN KURTARAYIM”

Başkan Seçer, istediği bürokrat ve sendika ile çalışıp çalışmama kararını kendisine ait olduğunu savunurken, CHP’li Tuncay Gökçel “İki oturumda Mükerrem başkandan başaksı yok. Sanırım Mükerrem başkan orada yönetici, ben oradan ne kadar para aldığını sormak istiyorum. Ancak burada konuşulan para kamunun parası, tüyü bitmemiş yetimin parası. İnsanlar işsiz kalmışken, esna kepenk kapatmışken. Askıda ekmeğe muhtaç olmuşken bizim bu parayı çar çur etme gibi bir lüksümüz yok. Gelin bu işten vazgeçin. Bunu vebalini çekemeyiz. Bir hamal, ipin bedelini ödeyememiş. Gelin sizi bu günahtan kurtarayım. Bağış yapayım ben. MHP sendikası mıdır, MİS midir adı neyse. Biz kamunun parasını yönetiyoruz” dedi.
CHP’li Meclis Üyesi hukukçu Ali Dinsever ise sendikanın Yönetim Kurulu üyesi olması nedeniyle, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun savunmasının etik olmadığını savundu.

Başkan Vahap Seçer ise, “Hukuken mutlak doğru yoktur, hukuk yorum meselesidir ama biz süreci yine de işletiyoruz. Mahkeme yolu açık bunları devam ettireceğiz” dedi.

Başkan Tollu da, “Bizim burada sendikayı savunmamız tamamı objektif kurallara bağlıdır. Ben bu sendikadan tek kuruş bütçeme giren para yok. Belediyemizin, kamu menfaatlerinin korunması adına bu sendikayı savunuyorum. Sendikadan yararlansak 180 kat daha karlı olacağız” dedi.

 

“SENDİKAYI KULLANMAMAK KAMU ZARARI YARATMAK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise sendikadan yararlanmayan belediyeyi kamu zararı yaratmakla eleştirerek, “Böyle bir konuyla bu kadar uzun süre kent gündeminin meşgul edilmesi doğru değil. Meclisimiz var, kent meclisimiz, görevleri yetkileri var, Başkanımız görevleri, yetkileri var. Böyle bir hiyerarşi, silsile içinde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Ama şunu kaçırıyoruz: eğer bu belediye başkanımızın yetkisinde karar vereceği bir şey olsaydı zaten karar verirdi ve uygulardı. Ama bu yetki meclise verilmiş, mecliste diyor ki ‘sayın başkan bu sendika ile çalış’ diyor. Esas bu karar verildikten sonra bu sendika ile çalışılmaması da kamu zararı ortaya çıkartabilir” dedi.

 

MAHKEME KARAR VERECEK

Başkan Seçer ise “Ona mahkemeler karar verecek. Acaba meclis mi hukuka aykırı karar veriyor? Meclis istediği gibi karar veremez, kanunlar çerçevesinde karar verir. Başkan hukuka aykırı olduğunu gördüğü konuları tekrar meclise getirebilir, kararı veto edebilir. Ben bu tartışmaya girmek istemiyorum. Mahkeme bu kararı verecek” dedi.

Müzakerelerin tamamlanması ile geçen toplantıda oyunun rengi red olan meclis üyelerinde yapılan oylama ile ısrar kararı arandı. Oylamada 43 red kararı ile Büyükşehir belediyesinin MİS’ten üyeliğinin iptali talebi yeniden Cumhur İttifakı’nın kararı ile kabul edilmemiş oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA