MEÜ MEZUNU FERMAN NARİN, İKİ KISA FİLMİYLE BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ MEZUNU FERMAN NARİN, İKİ KISA FİLMİYLE BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR


 

Mersin Üniversitesinden (MEÜ) geçen yıl mezun olan Ferman Narin, öğrenciyken çektiği kısa film ‘Pirabok’ ile birçok uluslararası festivalden ödül almaya devam ediyor. Narin’in ‘Şeker Gıda’ adlı filmi de ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldü.

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden geçen yıl mezun olan Ferman Narin’in Yapım-Yönetim dersi kapsamında çektiği "Pirabok" adlı kısa film, uluslararası alanda ödül almaya devam ediyor. Narin, İtalya’da düzenlenen “Florence Film Awards” festivalinde aldığı birincilik ödülünün ardından birçok uluslararası festivalde de MEÜ’yü başarıyla temsil ediyor.

Pirabok filmiyle Screen Power Film Festivalinde En İyi Korku Filmi, Kosice Uluslararası Film Festivalinde En İyi Film, En İyİ Prodüksiyon, 6ix Scream Uluslararası Korku Filmi Festivali’nden Uluslararası Dalda En İyi Korku Filmi, Mezopotamya Film Festivalinde En İyi Mezopotamya Filmi, Eurasia Uluslararası Film Festivalinde En İyi Öğrenci Filmi ödüllerini alan Narin, Prag Uluslararası Film Festivalinde de finalist olarak yer almayı başardı.

Ferman Narin’in çektiği bir diğer film olan Şeker Gıda da ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldü. Narin, filmiyle Kİngston Upon Thames Film Festivali’nde En İyi Kısa Film, Asya Sinematografi Ödüllerinde En İyi Ortadoğu Filmi, Mezopotamya Film Festivalinde En İyi Öğrenci Filmi, Film4Fun Film Festivalinde ise En İyi Senaryo ödüllerinin sahibi oldu.

Uluslararası İpekyolu Festivali Derviş Zaim En İyi Senaryo ve Sakarya Kısa Film Festivalinde En İyi Film ödülüne layık görülen Şeker Gıda filmi, Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivalinde de finalist olarak yer aldı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA