HATUN KOÇ ADALET İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HATUN KOÇ ADALET İSTİYOR!


 

Bugün görülecek davada kendisini pompalı tüfekle yaralayan eski eşinin en ağır cezayı almasını isteyen Hatun Koç adalet arıyor! “Hatun Koç için Mersin Adliyesindeyiz!” çağrısıyla örgütlen kadınlar Koça’a destek olmak için adliyede buluşmayı planlıyor.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de 27 Mayıs günü, fail Özkan Yarbi, velayeti annesinde olan kızına bayramlık alma bahanesiyle boşandığı eşi Hatun Koç ve kızıyla buluşmak istemişti. Yeniden barışmak istediğini söyleyen Özkan Yarbi olumsuz yanıt alınca da yıllardır sistematik şiddet uyguladığı Hatun Koç’u pompalı tüfekle vurarak yaraladı.

Hakkında 20 farklı suç dosyası olmasına rağmen, fail ilk defa bu davada tutuklandı. Tutukluk hali devam eden fail, Hatun Koçu’u öldürmekle tehdit etmeye devam etti fakat buna rağmen dava ilk olarak kasten yaralamadan açıldı. Ancak dosya istinaf mahkemesine gittikten sonra fail Yarbi öldürmeye teşebbüsten yargılanmaya başlandı.

Bugün görülecek davada kendisini pompalı tüfekle yaralayan eski eşinin en ağır cezayı almasını isteyen Hatun Koç adalet arıyor! “Hatun Koç için Mersin Adliyesindeyiz!” çağrısıyla örgütlen kadınlar Koça’a destek olmak için adliyede buluşmayı planlıyor.

 

YILLARCA ŞİDDETE MARUZ KALMAYABİLİRDİ

Davanın takipçilerinden olan Antalya Feminist Kolektif, kadınlara davaya destek çağrısı yaptı. Açıklamada, “Şiddete göz yuman, tanıklık ettiği şiddete müdahale etmeyen herkes bu şiddetten sorumludur! En çok da kadınların ulaşabilecekleri şiddet mekanizmalarını olması gerektiği gibi işletmeyen, toplumda ‘aile meselesine karışılmaz’ anlayışını pekiştiren, suçlulara ‘haksız tahrik indirimi’ ve ‘iyi hal indirimi’ verirken devlet sorumludur. Çünkü devletin görevi vatandaşlarının güvenliğini sağlamaktır.

Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, eğer İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasadaki tedbirler etkili bir şekilde uygulansa idi ve failler gerekli cezaları alsaydı Hatun Koç yıllarca şiddet gördüğü ayrıldığı erkeğin şiddetine maruz kalmayacaktı.

Kadınların yaşaması için önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması gerek. 10 Aralık Perşembe saat 14.00’te Mersin Adliyesinde olacağız. Davanın takipçisiyiz!” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA