TURİZM ACENTELERİ DESTEK BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TURİZM ACENTELERİ DESTEK BEKLİYOR!


 

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren turizm acentelerinin sesi Milletvekili Cengiz Gökçel oldu. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Gökçel, “Küçük ve orta ölçekli acentelere hibe desteği sağlanmalı” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, turizm acentelerinin salgın döneminde yaşadığı sorunlara basın açıklaması ile dikkat çekti. Gökçel pandemi boyunca esnafla, iş insanlarıyla ve emekçilerle bir araya geldiğini dile getirerek sorunları ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti. Gökçel, turizm acentelerinin pandemide yaşadıkları zararların en az seviyede tutulması için bir dizi önlem uygulanmasını talep etti.

 

“KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ ACENTELERE HİBE DESTEĞİ SAĞLANMALI”

Turizm sektöründe de küresel Covid19 pandemisi nedeniyle bir daralma olduğunun altını çizen Gökçel, bu durumdan sektör içinde en fazla küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin zarar gördüğünü belirtti. Tatil sezonunda salgın nedeniyle yurt dışından turist gelmemesi ve yerli turistin de çok daha düşük seviyelerde kalmasının sektörde daralmaya sebep olduğunu vurgulayan Gökçel, “Salgında turizmcilerimiz diğer sektörler gibi devletten yeterli desteği göremediler. Acenteler turları iptal etmek durumunda kaldı. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde özellikle finansman sıkıntısı bugünlerde had safhaya ulaşmış durumda, işletmeciler bu baskıya direnemiyor işletmelerini kapatmak zorunda kalıyorlar” dedi.

Acentelerin turizm sektörüne büyük bir istihdam kaynağı yarattıklarını dile getiren Gökçel, “Turizm acentelerimizin ekonomiye bir diğer katkısı da yarattıkları istihdam olanağıdır. Binlerce çalışan dolaylı ve doğrudan olarak acenteler ile istihdama katılıyorlar. Acentelerin kapalı kalması demek bu emekçilerin gelirden mahrum kalması demektir. Bu nedenle acentelerin ayakta kalması elzemdir. Dolayısıyla bu acentelerin açık kalması sağlanmalı buna acente çalışanlarının işsiz kalmasını önlemeye yönelik destekler verilmelidir. Binlerce emekçi gelirden mahrum kalmamalıdır” dedi.

 

SEKTÖR AYAKTA KALAMAZ

Sektörün salgında ayakta kalabilmesinin hibe destekleri ile mümkün olduğunu ifade eden Gökçel, “Birçok ülke salgın sonrasında turizm atağı yapmanın hesabını bugünden yapıyorlar. 2021 yılı yazına kadar salgının kontrol altına alınması öngörüsü ve aşı çalışmalarında sona gelinmesi bu beklentide etkilidir. Ülkemizin de salgın sonrasında güçlü bir şekilde turizm payını büyütmesinin yolu turizm sektörünü buna hazırlamaktır. Ancak iktidar bu konuda adım atmamakta bilmezlikten gelmektedir. Oysa özellikle küçük ve orta büyüklükteki turizm acentelerine hibe desteği verilerek hem bu süreçte ayakta kalmaları sağlanmalı hem salgın sonrasında bir turizm atağının gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır. Turizm acenteleri de diğer tüm işletmelerimiz, esnaflarımız gibi sicil affı talep etmektedir” dedi.

 

“SALGIN SONRASI İÇİN TURİZM GELİŞTİRME PROGRAMI OLUŞTURULMALI”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, salgınla birlikte insanların yaşam tarzlarının kültürlerinin değişime uğradığına değinerek yeni bir turizm politikası oluşturulması gerektiğini ifade etti. Gökçel, “Salgınla birlikte insanların tüm alışkanlıkları gibi tatil alışkanlıkları da değişime uğramaya başlamıştır. Bu ülkemiz açısından avantaja çevrilebilecek bir durumdur ancak bunun için doğru program hazırlanmalı” dedi. Gökçel açıklamasında, “Türkiye hem kıyı özellikleri, hem doğası hem tarihi mirası ile salgın sonrası için büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi salgın sürecinin doğru yönetilmesi ve doğru programlanması ile hayata geçirebileceğimiz açıktır. Doğa turizminin, ekoturizmin ve kültür turizminin canlandırılması için tanıtım ve pazarlama stratejisi izlenmelidir. Acentelerimize yapılacak destekler bu anlamda olumlu olacaktır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA