BAKANDAN MERSİN’E UYARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAKANDAN MERSİN’E UYARI!


 

Fahrettin Koca İzmir, Adana, Mersin ve Hatay’daki son durumu açıklayarak, “Bu illerimizde sabit vaka artışı var, ağır hasta yükü artıyor. Sırasıyla Hatay, Mersin, Adana ve İzmir’de risk devam ediyor” dedi. Öte yandan 5 Aralık’ta Mersin’de yoğun bakımdaki doluluk oranının yüzde 74 olduğunu açıklayan Bakan Koca dün ise bu oranın yüzde 84’e çıktığını açıklayarak kentte salgının kontrol çıktığını adeta itiraf etti!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Tabip Odası öncülüğünde sağlık emek örgütlerinin kentteki vaka artışı ile ilgili uyarı yaptığı gün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, kontrol altına alınamayan yeni tip coronavirüs 19 ile ilgili Mersin’de ki hastanelerin doluluk oranları hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı.

Koca, “İzmir, Adana, Mersin, Hatay Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı başkanlarımızla online görüşerek durumu tekrar gözden geçirdik. Bu illerimizde sabit vaka artışı var, ağır hasta yükü artıyor. Sırasıyla Hatay, Mersin, Adana ve İzmir’de risk devam ediyor.

İzmir’de yatak doluluk oranı yüzde 59, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 83. Adana’da yatak doluluk oranı yüzde 62, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 81. Mersin’de yatak doluluk oranı yüzde 58, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 84. Hatay’da yatak doluluk oranı yüzde 64, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 89” dedi.

 

BAKANDAN YEREL TEDBİR ÇAĞRISI

Bakan Koca ayrıca, yerel ilave tedbirlerin hızlı ve zamanında devreye girmesi ile sonuç almak daha kolay olduğu uyarısı da yaparak, “Sorumluluk hepimizin. Ara vermeden mücadeleye devam edelim; birlikte kazanacağız” dedi.

MERSİN’DE YOĞUN BAKIMDA ARTIŞ VAR

Öte yandan Bakan Koca’nın 5 Aralık günü Mersin’de ki hastanelerin yoğun bakım doluluk oranını yüzde 74 olarak açıklamıştı. Ancak dünkü açıklamada Koca’nın bu oranın yüzde 84’e çıktığını açıklaması kentte artan vaka durumunu bir kez daha gözler önüne serdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA