İŞÇİ ÖLÜMLERİNDE SAĞLIKÇILAR İLK SIRADA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİ ÖLÜMLERİNDE SAĞLIKÇILAR İLK SIRADA!


 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, yılın ilk 11 ayında en az 2 bin 32, kasım ayında ise 294 işçinin, iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini bildirdi. Kasım ayında yaşamı yitirenlerin 5’i Mersin’den oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, yılın ilk 11 ayında en az 2 bin 32, kasım ayında ise 294 işçinin, iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

İSİG’in raporuna göre, kasım ayındaki ölüm sayısı, bu yıl içinde bir ayda görülen en fazla can kaybı olarak kayda geçti. Bu ayı, 223 ölümle nisan, 218 ölümle de ağustos ayı takip etti. Geçen yılın ilk 11 ayında ise 1606 işçi yaşamını yitirmişti.

Bu ayki ölümlerin en fazla görüldüğü iş kolu, yüzde 22’yle sağlık oldu. Bunu yüzde 21’le ticaret/büro/eğitim, yüzde 12’yle tarım/orman iş kolu izledi.

Kasımda hayatını kaybeden 294 işçiden yüzde 54’ünün ölüm nedeni Covid-19 hastalığıydı. Yüzde 9’u düşme, yüzde 9’u ise trafik-servis kazası olarak kayda geçti.

Ölenlerin 21’i kadın, 273’ü erkekti. İşçilerden üçü çocuk, dördü de mülteci/göçmen statüsünde.

 

MERSİN’DE 5 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ!

Rapora göre; 34 ölüm İstanbul’da, 14 ölüm Ankara’da, 13 ölüm Bursa’da, 10 ölüm Adana’da, 9’ar ölüm Aydın ve Kocaeli’de, 7’şer ölüm Denizli, Gaziantep, Muğla ve Sakarya’da, 6’şar ölüm Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İzmir, Kahramaraş, Mardin, Mersin, Samsun ve Şanlıurfa’da, 5’er ölüm Bolu, Erzurum, Konya, Malatya ve Sivas’ta, 4’er ölüm Afyon, Çorum, Hakkari, Isparta, Kayseri, Kütahya, Manisa ve Zonguldak’ta, 3’er ölüm Çankırı, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kırklareli, Ordu ve Irak’ta, 2’şer ölüm Aksaray, Artvin, Batman, Bilecik, Burdur, Elazığ, Erzincan, Karabük, Nevşehir, Osmaniye, Uşak ve Van’da, 1’er ölüm Adıyaman, Bartın, Bingöl, Düzce, Giresun, Hakkari, Iğdır, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tokat, Trabzon ve İsrail’de meydana geldi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA