İÇME SUYU NEDEN ÇEKİLDİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İÇME SUYU NEDEN ÇEKİLDİ?


 

Depremden dolayı Aydıncık’ta içme suyunun çekildiğini iddia eden Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan’ın açıklamaları paniğe neden olurken, çevre mühendisleri hidrojeolojik etüt verilerinin analiz edilmesini talep etti.

AYŞENUR ÖNAL

 

Aydıncık’ta içme suyunun depremden dolayı azaldığını söyleyen Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan’ın açıklamaları paniğe neden oldu. Çamlıyayla’da 6 Aralık saat 04.37’de gerçekleşen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından Aydıncık’ta sular çekildiği iddia etti. Su çekilmesinin farklı nedenlere de dayanabileceğini kaydeden  Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, iklim değişikliği yada pandemi kaynaklı aşırı su tüketimi de olabileceğine dikkat çekti. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aktan, “İlçemizde şimdiye kadar iki sefer meydana gelen içme suyu ve sulama suyunda kullandığımız soğuksu kaynağında bu mevsimde ciddi anlamda azalma var. Depremden kaynaklı olduğu kanaatindeyim. Allah yardımcımız olsun” dedi.

 

“DEBİ ÖLÇÜMLERİNİ ANALİZ EDİP DEĞERLENDİRMEK GEREKMEKTEDİR”

Aktan’ın iddiası ardından konuşan Can, “Bölgede yer alan soğuksu kaynağının Devlet Su İşlerinin görev ve yetkisinde olan yılları baz alan hidro-jeolojik etütlerin yapıldığı debi ölçümlerini analiz edip değerlendirmek gerekmektedir. Eğer kaynaktaki debi miktarlarında geçen senelere göre ciddi bir azalma yaşanmış ise jeolojik kaynaklı doğal afetler, deprem ve/veya madencilik gibi faktörler neden olabileceği söylenebilir.

Fakat debi miktarındaki azalma yıllara ya da mevsimlere göre belirli periyotlarda azalma meydana gelmiş ise bu değişimin sebebi iklim değişikliği ya da pandemi döneminden kaynaklı aşırı su kullanımından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Bunun tespitini yapmak için bölgenin hidrojeolojik etüt verilerinin analiz edilmesi gerekmektedir” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA