ŞEHRİN TAKIMI OLMAK İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHRİN TAKIMI OLMAK İSTİYOR!


 

Metin Saltık’a ait İçel İdman Yurdu, kentin takımı olma iddiasında! Süper Lig hedefleyen İçel, bu yolda Mersinliler’den destek bekliyor!

ALİ ŞANLI

 

Son 3 yılda 2 şampiyonluk yaşayarak 3’ncü lige çıkan İçel İdman Yurdu, ilk defa basın mensupları ile bir araya geldi. Yönetime yeni giren ve görev dağılımında basın sözcülüğünü üstlenen Halim Yiğit, Toroslar Belediyesi’nin verdiği tesislerde basınla bir araya gelerek soruları yanıtladı. Toplantının başında kendini tanıtan Yiğit, kısa bilgilendirmenin ardından takımın hedefini açıkladı.

 

AMAÇ ŞAMPİYONLUK

Basın sözcüsü Halim Yiğit, “Bu sene şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Uzun vadeli planımızda Mersin İdman Yurdu ruhu ile çıktığımız bu yolda 2025 yılında hedef Süper Lig. Bu dönemde Mersinlilerin desteğine ihtiyacımız var. Başarılı işlere imza atmanın hedefiyle yola çıktık ve bu hedefler doğrultusunda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yönetimimiz özellikle bu dönemde şampiyonluk hedefiyle yola çıktı ve hedefimize ulaşma noktasında da emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Umarım yolun sonunda şampiyonluk, uzun vadeli hedefimiz de 2025 yılında Mersin İdman Yurdu ruhu ile yola çıktığımız bu süreçte 100. yılımızda Süper Lig'de başarılı bir takım kadrosu oluşturup, orada da başarılı işlere imza atmak istiyoruz” diye konuştu.

 

KİŞİSEL TAKIM MI?

Metin Saltık’a ait olan ve bu nedenle “Kişisel takım” eleştirilerine maruz kalan İçel İdman Yurdu’nun kent takımı olması adına gerekli statü değişikliğinin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruya ise Yiğit’in yanıtı şöyle oldu; “Metin Saltık, Mersin futbolunun kısır bir döngü içinde olduğu dönemde sorumluluk almak suretiyle İçel İdman Yurdu Spor Kulübünü aldı. Amatör Lig’den Bal Ligi’ne, Bal Ligi’nden 3. Lig’e kadar taşıdı. Burada birilerinin sorumluluk alması gerekiyordu. Bu sorumluluğu gerçekten aldı ve başarılı bir şekilde yerine getirdi. Şahıs kurumu olarak nitelendirme noktasında aslında Metin Saltık bir yönetim kurulu ile yola çıktı. Çünkü İçel Spor Kulübü kentimizin eski derneklerinden bir tanesidir. Dernek başkanı olarak Metin Saltık ön plana çıkıp, çalışmalarını da hızlı bir şekilde iyi bir planlamayla yürüterek bugünlere getirdiği için Metin Saltık başkanımızın ismi şahıs takımı olarak geçti.

 

“KENTİN ORTAK TAKIMI”

İçel Spor Kulübü olan ismin İçel İdman Yurdu olarak değiştiği dönemde burada tüzel kişiliğe sahip bir derneğin başkanı unvanına sahiptir kendisi. Bugüne kadar maddi ve manevi, çocuğundan feragat ederek yaptığı fedakarlıklarla takımı bu aşamaya getirmiştir. Siz de yönetim kurulunu biliyorsunuz, tanıyorsunuz. Bunun bir şahıs takımı olmadığını kentin ortak takımı, en büyük sivil toplum örgütü olduğunu Mersinli iş insanlarımız, esnaflarımız bu sürece dahil oldu.

Herkes kendi çapında bu işe omuz verdi. 22 kişilik yönetim kurulu bugün takımın başarısı için hem maddi hem manevi hem de sosyal sorumluluğunu yerine getirme noktasında çabalarını sarf ediyorlar”.

 

İZMİRE EKSİK GİDİYORUZ

Öte yandan Perşembe günü ligde 4’ncü sırada bulunan Karşıyaka ile karşılaşacak olan İçel İdman Yurdu, bu kritik maça eksik gidecek. İki sakat oyuncusu bulunan Kırmızı Lacivertli ekipte 2 oyuncunun da salgına yakalandığı, bu oyuncularında İzmir’e götürülmeyeceği açıklandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA