DİRENİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DİRENİYOR!


 

Tescilli sit alanı olan tarihi Çankaya İlkokulu’nun bulunduğu arazinin konut ve ticaret alanına çevrilmesine karşı direniş devam ediyor! HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi’nin imar düzenlemesi ile ilgili itirazı Akdeniz Belediye Meclisi’nde Millet İttifakı’nın üstünlüğü ile kabul edilirken Büyükşehir Meclisine gelmesi beklenen karara karşı, burada oy çokluğuna sahip Cumhur İttifakı’nın tavrı merak konusu oldu! HEDİYE EROĞLU- AYŞENUR ÖNAL

Mersin tarihinin ayakta kalmış ender yapılarından biri olan Çankaya İlkokulu’nun arazisi ile ilgili tartışmalı imar düzenlemesine gelen itiraz ortalığı karıştırdı!

Burhanettin Kocamaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde apar topar 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’nda bulunduğu alan tescilli sit bölgesiyken konut ve ticaret alanına çevrilen Çankaya İlkokulu arazisi yok olmamaya direniyor!

Bölgeyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin kararına uygun olma zorunluluğu nedeniyle 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda bölgeyi konut ve ticaret alanına çeviren ve bu kararını bir aylık askıya çıkaran Akdeniz Belediyesi’ne HDP’den itiraz geldi.

 

İTTİFAK İLE İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı olağan Toplantı döneminin 2. Oturumunda Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi’nin HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi’nin, Çankaya İlkokulu’nun bulunduğu alanın konut ve ticaret alanına çevrilmesi ile ilgili karara itirazı Akdeniz Belediye Meclisi’nde sağlanan Millet İttifakı ile 17’ye, 15 kabul edilince süreç farklı bir boyut kazandı.

 

TALEP KİMDEN GELDİ, İZİNLER ALINMADI MI?

İtiraz dilekçesinde; vakıftan imar düzenlemesi için bir talebin gelmediğini ve ayrıca izinlerin alınmadığını öne süren Ali Tanrıverdi, hukuksuz bir sürecin işletilmeye çalışıldığını savundu.

Çankaya İlkokulu’nun Mersin’in tarihi bir mirası olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, “Bu tarihi yapıyı yok edebilecek bir girişim içinde bulunmayalım. Siz bu alanın tapuda sosyal bir alan olarak görüldüğünü ve işaretini değiştirip sosyal bir alan olarak işaretini değiştirelim dediniz. Biz de bu şekilde onay verdik ve Büyükşehir’e gönderildi. Ama büyükşehir onun tekrar bize iade etti. Eksiklikler olduğu için iade edildi ve bu eksikliklerden biri Valide Sultan Vakfı’nın onayı alınmamış. Daha sonra çok acil olarak görülerek sosyal alandan çıkarılıp, ticaret ve konut alanına çevrilmesi kararı alındı” dedi.

 

“İLERDE YAPILAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇMIŞ OLACAĞIZ”

Tüm masraflarını Akdeniz Belediyesi’nin karşılaması şartıyla sosyal alan olarak işaretlenmesi için ısrarcı olan Tanrıverdi, “İlerde herhangi bir sıkıntı yaratılmaması için. Böylece vakfın kazanç elde etme taleplerini de karşılayalım diyorum. Ben uzmanlara sordum ilerde istenirse yapılaşma yapılabilir dediler. Burası Türkiye yapılabilir. Zaten şu anda yapılmış 3 katlı bir bina var orada. Bu binayı kim yapmış belli değil ki biz alacağımız karar ile de ilerde yapılaşmanın önünü açmış olacağız” sözlerine yer verdi.

 

“GELİN BUNU HATIR GÖNÜL İŞİNE BIRAKMAYALIM”

Gültak’ın daha önce ticaret alanı olarak işaretlenmesine karşı olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, “Kaldırılması için de her türlü girişimde bulunacağınızı söylemiştiniz. Galiba size kıramayacağınız bir takım öneriler geldi ve sanki siz de kıramadınız. Gelin bunu hatır gönül işine bırakmayalım. Hep birlikte sahiplenelim” dedi.

 

“VALLAHİ BABAM ANNEMLE MEZARDAN ÇIKSA KAMU YARARI OLMAYAN HİÇBİR ŞEY YAPTIRAMAZ BANA”

Tanrıverdi’ye yanıt veren Gültak, ticaret alanı olarak işaretlenmesi halinde mahkemeye gideceklerini daha önce söylediğini belirtti. Mahkemeye gidildiğinde 3-5 sene bu işin uzayacağına dikkat çeken Gültak, “Biz ilk söylediğimiz gibi meclisten geçirdik ama vakıf da mahkemeye gideceğini söyledi. Yani 3’üncü bir şahsın etkisiyle olmadı bu. Orada 2012’den beri kullanılmayan 3 katlı bir bina var. Katılıyorum size kim yaptıysa katillik yaptılar. Kimin yaptığı meçhul ama biz ne yaptık? Amacımız üzüm yemekti, bağcıyı dövmek değildi. Yani yıkım kararını aldık. Biz Büyükşehir’in 1/5000’lik planına uymak zorundayız. Planlarımızı onlarla uydurmak zorundayız. Vallahi babam annemle mezardan çıksa kamu yararı olmayan hiçbir şey yaptıramaz bana” ifadelerini kullandı.

 

“İLGİLİ BELEDİYENİN REDDETTİĞİ KARARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ SAVUNMAMALI”

Ali Tanrıverdi’nin itirazının Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de görüşülmesi gerekirken, burada sandalye üstünlüğünü Cumhur İttifakı’nda olması endişe yarattı. Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuyla itirazın Büyükşehir’de reddedilmesi halinde, Çankaya İlkokulu’nun bulunduğu arazinin tescilli sit alanı olmasına rağmen konut ve ticaret alanı olarak işaretlenmesinin kabulü söz konusu olacak!

Tanrıverdi, Büyükşehir’deki oylamaya ilişkin “İlgili belediyenin reddettiği kararı Büyükşehir Belediye Meclisi savunmamalı” çağrısı yaparken, olası böyle bir durumda alınacak kararın hukuken bağlayıcılığı olacağına vurgu yaptı!


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA