CHP’Lİ BAŞARIR’I SAVUNAN MHP’Lİ VEKİL GERİ ADIM ATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ BAŞARIR’I SAVUNAN MHP’Lİ VEKİL GERİ ADIM ATTI


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’li Ali Mahir Başarır’ı, şehit cenazesini kast ederek “gördünüz cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor…” sözlerine MHP’li Baki Şimşek’ten savunma gelmişti! Ancak Şimşek geri adım attı!

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bazı CHP'li vekilleri hedef aldı.

Erdoğan'ın hedef aldığı vekillerden biri de, katıldığı bir televizyon programında Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılara satışı ile ilgili eleştirileri esnasında sarf ettiği sözleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Ali Mahir‘dı. Erdoğan’ın, şehit cenazesini kast ederek “gördünüz cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor…” dedi.

 

İŞTE MHP’Lİ VEKİLİN SAVUNMASI!

Erdoğan'a cevap Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Mersin Milletvekili Baki Şimşek'ten geldi. Şimşek, Başarır’ın şehit cenazesinde gülümsemesine, Başsavcı ile Belediye Başkanı’nın fiziki benzerliklerden dolayı vatandaşlar tarafından karıştırılmasının sebep olduğunu söyledi.

Baki Şimşek, “Dünkü şehit cenazesi sonrasında sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında  açıklama yapmayı vicdani bir sorumluluk olarak görmüş bulunmaktayım. Sayın Ali Mahir Başarır’la farklı siyasi görüşlere sahip milletvekilleriyiz bir haft5a önce meclis kürsüsünde en sert tartışmaları yaşayan iki vekiliz.  Mersin’de şehidimizin cenaze namazını hep beraber kıldık dışarıda korteje hep beraber katıldık üzüntüyü hep beraber yaşadık. Şehidimizin cenazesi Mezarlığa doğru yola çıktıktan sonra ayrılırken Yenişehir belediye başkanı Abdullah Özyiğit ve başsavcımız Mustafa Ercan arasında fiziki benzerlikten bir konuşma geçti. Bazı vatandaşlarımızın başsavcımıza Belediye demesi konusu konuşuldu. O anda gayri ihtiyari bir tebessüm oluşması sonrası  sosyal medyada ki paylaşımlar üzücüdür, yanlıştır  olayın canlı şahidiyim. Bunu vicdani bir mesele gördüğüm için sizlerle paylaşıyorum saygılarımla” diye konuştu.

 

SAVUNMADAN VAZGEÇTİ!

Ancak Baki Şimşek daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile CHP’li Başarır’ı savunmasının söz konusu olamayacağını duyurarak, bir paylaşım daha yaptı. Şimşek bu açıklamasında ise, “Bizler vatanımızın birlik beraberliği,insanlarımızın huzuru ve mutluluğu için siyaset yaparız.Bazı basın yayın organlarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Kahraman Türk ordusuna yapmış olduğu hakaret içeren ifadeleri hakkında yaptığı açıklamalardan sonra artniyetli bir şekilde ismimin geçtiği,sanki sayın Cumhurbaşkanımıza benim cevap verdiğim ve sayın Cumhurbaşkanımızı yalanladığım şeklinde haberler yer almıştır.

Benim Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından önce ya da sonra bir açıklamam olmamıştır olamazda.Türk ordusuna, askerine, polisine laf söyleyen babamın oğlu olsa affetmem. Böyle bir şey mümkün değildir.

Ben 1 yıl önce, şehit cenazesinde yaşanan olaydan sonra  açıklama yaptım. O zamanki haberi sanki şimdiki bir açıklama gibi gösterip, sayın Cumhurbaşkanımızı yalanlıyor gibi göstermek alçaklıktır, şerefsizliktir.

Ali Mahir Başarır Türk milletinden Türk ordusundan söylediği sözlerden dolayı özür dilemeli, yargıya da hesap vermelidir.

Söylediği sözlerin savunulacak bir tarafı yoktur CHP’nin bugünkü durumunu özetlemektedir. Biz şahitlik yaparsak Türk Ordusunun şahitliğini yaparız. Türk Ordusuna laf söyleyenlerin şahitliğini yapmayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA