RANTA MI KURBAN EDİLDİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANTA MI KURBAN EDİLDİ?


 

Tarsus Devlet Hastanesi inşaatından özel bir araziye usulsüz bir şekilde atıldığı iddia edilen molozların arasından hurda toplarken ölen Veysel Tuncar (10), ranta mı kurban edildi?

AYŞENUR ÖNAL

 

Geçtiğimiz günlerde Tarsus’a bağlı Şahin Mahallesi’nde yaşayan Veysel Tuncar (10) kamyon çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Geçim sıkıntısı yaşayan ailesine destek olmak için D-400 kara yolunun kenarında bulunan molozlardan hurda topladığı sırada H.K.’nın kullandığı 01 ZU 53… plakalı kamyonun altında kaldı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Veysel’in ölümüne yapımı süren Tarsus Devlet Hastanesi inşaatından atıldığı iddia edilen molozların sebep olduğu öne sürüldü. “Veysel ranta mı kurban gitti?” soruları gündeme gelirken; özel araziye izinsiz atılan molozları gündeme getiren Tarsus Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Nükhet Çelik, Veysel’in ölümünden tüm meclisin sorumlu olduğunu vurguladı.

 

“VEYSEL ÇOCUK NEDEN ÖLDÜ?”

Olayla ilgili soruşturma sürerken Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumunda konu gündeme getirildi. Olayın mecliste görüşülmemiş olmasına tepki gösteren Çelik, “Veysel çocuk neden öldü?” diye sordu. Konuya açıklık getiren Çelik, “İkametgahı Şahin Mahallesi’nde bulunan ve geçim sıkıntısı geçen ailesine katkıda bulunmak için molozlardan çıkan hurdaları toplarken iş makinesin altında kalıyor bu çocuğumuz. Yeni yapılan hastanenin inşaat molozlarını yüklenici firma tarafından d400 yolu üzerinde, Şahin Mahallesi’nin girişinde kot farkı bulunan, özel mülkiyete sahip ve vakıf arazisini 49 yıllığına kiralayan x şahsın arsasına dökülüyor” sözlerine yer verdi.

 

“BELEDİYE MOLOZLARDAN SORUMLU!”

Olayla ilgili yasaları araştıran Çelik, “Yasa ne diyor? İnşaat işiyle uğraşan firmalar çıkan molozları istedikleri yere dökebilir mi? biz de inşaatla uğraşıyoruz ama çıkan molozları Mersin İmar LTD. ŞTİ.’ye gidiyoruz ve makbuzumuzu alıp harçlarımızı ödüyoruz ve o molozlar İmar LTD. ŞTİ. kanalıyla alınıyor ve gerekli yerlere boşaltılıyor. Bu yasa 4856 sayılı Belediye Kanununun 8. Maddesinde il ilçe belediyeleri; hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıklarının toplanması, taşınması, bertaraf edilmesiyle sorumludur. Belediyenin özel şirketleri ile de bu toplama işlemi yapılabiliyor” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili mahalle muhtarı ile de görüştüğünü belirten Çelik, “Şahin Mahallesi Muhtarı bu konuda ne düşünüyor diye merak ettim. Muhtar Hüseyin Bey ile de görüştüm. Görüştüğümde mahallede bulunan çocuğun ölümüne sebebiyet veren yerde bir çukur oluştuğundan bahsetti. Yani etraftaki özel mülkiyet sahiplerinin arsaları doldurulmuş ve orada da çukur oluşmuş. Çukur da sinek ve pislik ürettiği için muhtar bir şikayette bulunmuş, kısa zamanda oranın doldurulmasını istemiş ve doldurulmuş. İlgili memur Seyhan Bayır ile görüşmüş” dedi.

 

“BİZ BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SESSİZ KALDIK?”

Yaşanılan olayla ilgili aklında çok fazla cevap bekleyen soru olduğunu belirten Çelik, şu sorunları sordu;

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin burada temizlik işlerinin bulunduğu Muhtarlık Daire Başkanlığına ait Çevre Koruma Birimi olduğu halde belediyenin de bu işten haberi olduğu halde neden biz bir çocuğun ölümüne sessiz kaldık? Yüklenici firmanın bu molozları bertaraf etmesi noktasında Merin İmar LTD. ŞTİ. ile bağlantıya geçmeyip ikili menfaat ilişkileri ile çözüm bulunmasına neden göz yumuyoruz?”

 

“TARSUS-ÇAMLIYAYLA KOORDİNASYON SORUMLUSU BOLTAÇ’IN HABERİ YOK MU?”

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç’ın olayla ilgili açıklama yapmadığına dikkat çeken Çelik, “Mecliste yüz yüzeyiz arkadaşlar, ‘Burası Mersin bölgesi, Tarsus karışamaz’ gibi bir ifade olamaz. Olay Tarsus’ta oluyorsa Mersin de ilgilenir, Tarsus da ilgilenir. O zaman bu koordinasyonla ilgili ihmal neden oluyor? O koordinasyonun arkasında koşan meclis üyesinin haberi yok mudur olaydan? Ben biliyorsam mutlaka biliyordur. Ben de bir anneyim bu çocuğun ölümünden mecliste olduğum için ben de sorumluyum sizler kadar. Bu işin sonuna kadar gideceğim. Bu olayda ortada bir rant bir de ölüm var. Sorumlusu kim? Bizler miyiz, belediye mi?” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA