HASTANELERDE YER KALMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTANELERDE YER KALMADI!


 

Mersin’de kamu ve özel hastanelerde hiç yerin kalmadığına dikkat çeken Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, sağlık çalışanlarının tükendiğini ve acilen ciddi önlemlerin alınmasını istedi!

AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin’de salgın başa çıkamayacak hale geldi. Salgının başından itibaren vaka sayılarını eksik söyleyen Sağlık Bakanlığı bile son günlerde çok fazla olan artışları gizleyemeyecek duruma geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yüzde yüze yakın artış gerçekleşen iller arasında Mersin’i de işaret etmesi yurttaşlar tarafından panikle karşılandı. Durumun daha da vahim olduğunu defalarca kez belirten Mersin Tabip Odası, Mersin’de günlük bin 500 civarı vaka olduğunu duyurdu. Kamu ve özel hastanelerde de yer kalamadığına dikkat çeken Mersin Tabip Odası, önlemlerin acilen ve ciddiyetle alınması gerektiğini, sağlık çalışanlarının tükendiğini belirtti.

 

“SON 15-20 GÜNDÜR VAKALAR ARTTI!”

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, 1 günde 30 sağlık çalışanın Covid-19 pozitif çıkmasının ardından açıklama yaptı. Pandeminin görüldüğü ilk günden itibaren 100-150 hekimin pozitif olduğunu da kaydeden Antmen, 400 civarında toplam pozitif sağlık çalışanı var. Son 15-20 gündür de artmış durumda” dedi.

 

“MERSİN MART’TAN BERİ 4 EVRE GEÇİRDİ”

Son günlerde artan vakaların nedenine değinen Antmen, “Bu artışın sebebine bakacak olursak eğer Mersin’de süreci 4 aşamada ele almalıyız. Mart-Mayıs arası toplam 260 vaka vardı. O zamanlar önlemler çok iyi alınmıştı. Daha sonra şehirlerarası trafik açıldı, önlemler tamamen rafa kaldırıldı. Özellikle yazlıkçıların gelmesiyle Haziran-Eylül arasını günlük 300-400 vaka ile geçirdik. Sonra yazlıkçılar gidip özellikle okulların açılmasıyla vakalar 3’de 1’e indi ama bu durum en fazla 1 ay sürdü. Çünkü vakalar azalınca önlemler iyice gevşetildi. Daha sonra 15 Ekim itibariyle günlük vaka 700 civarıydı. Son 1 haftada bin 500’e yaklaşan vaka sayısı var, salgının ciddiye alınmamasıyla ilgili” sözlerine yer verdi.

 

“CİDDİ ÖNLEMLER ALINMADAN SALGINLA MÜCADELE EDİLMEZ”

Önlemlerin alınması için daha ciddi hareket edilmesi gerektiğine değinen Antmen, “Vatandaş da yeterince duyarlı değil ama temel nedeni hükümetin temel önlemleri almaktaki isteksizliği. ‘Hem yükü vatandaşa yükleyip, hem de korunmuyorsunuz’ demenin bilimsel bir anlamı yok. Çünkü böyle bir salgın ancak toplumsal önlemlerle alınabilir. 3-4 gün önce cumhurbaşkanı yeni önlemler açıkladı ama kesinlikle yeterli olmadığını düşünüyoruz. 30 sağlık çalışanı aynı gün pozitif çıktı, bu kişilerin çoğu filyasyon ekibinde. Bu anlamda da sürekli sahada olan ama onlara sadece maske kullanın, mesafeye dikkat edin, elinizi yıkayından başka önlem önermeyen hükümetin bu konuda başarılı olması mümkün değildir. Ciddi önlemler alınmadan salgınla mücadele edilmez. Şuan bile yoğun bakımda bir sürü sağlık çalışanı var” dedi.

 

“HİÇBİR HASTANEDE YER YOK!”

Hastanelerin durumun içler acısı olduğunu vurgulayan Antmen, “Hastanelerde yer yok şu anda. Dün üniversitenin acilinde yer boşalsın da hastayı yukarı alalım diye bekletilen 15 insan vardı. Bu durum Mersin’deki Toros Devlet Hastanesi, Şehir Hastanesi açısından da böyle. Durum içler acısı. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde yoğun bakımı yeterli olan özel hastanelerin de bazı yerleri kamuya açıldı. Oralarda da belirli sayıda yatak ayrılıyor ama Mersin’de oralarda dolmuş durumda” diye konuştu.

 

“MERSİN MART’TAN BERİ EN KÖTÜ DURUMDA!”

Salgının başından beri her il için özel önlemler alınması gerektiğini vurguladıklarını söyleyen Antmen, “3 gün önce bir çağrı yaptık ‘Mersin’i şehirlerarası yolculuğa kapatın’ dedik. Mersin Mart’tan beri geçen 9 ayın en kötü durumunda. Acilen Mersin’in şehirlerarası kapanması gerekiyor, toplu taşımaların, ibadethane ve AVM’lerin kapatılması gerekiyor. Bunlar Mersin için olmazsa olmaz. Sokağa çıkma yasağı ile bu sorun çözülmez. Özellikle 65 yaş üstünü eve kapatmakla da olmaz, özellikle bu insanların hareketlenmeleri lazım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA