ÇOK ÇALIŞAN BELEDİYECİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOK ÇALIŞAN BELEDİYECİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK!


 

Akdeniz Belediyesi’nde, salgına rağmen aralıksız ve özveriyle çalışan belediye personelinin belirlenip takdir edilmesi ve ödüllendirilmesi için düğmeye basıldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Gültak Başkanlığı’nda Aralık ayı toplantısı birinci oturumunu gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden toplantıda salgın nedeniyle pandemi sürecinde yoğun çalışan emekçilerin ödüllendirilmesi için teklif geldi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin EMEP Partisi Meclis Üyesi Halil Kara, salgına rağmen aralıksız ve özveriyle çalışan belediye personelinin belirlenip takdir edilmesi ve ödüllendirilmesi için belediye memurlarına ikramiye ödenmesi teklif verdi.

 

“EMEKÇİLER ÖDÜLLENDİRİLMELİ”

Kara’nın teklifinde şu ifadelere yer verildi; “Ülkemiz ve dünya covid 19 salgını ile karşı karşıyadır. Mart ayından buyana sağlık emekçileri ve belediye çalışanları kesintisiz ve çalışanları kesintisiz ve her konuda çalışmışlardır. Belediyemiz çalışanlarının salgına rağmen görevlerini yerine getirmeleri önem ve dikkate değerdir. Her koşulda kesintisiz çalışmaları nedeniyle belediyemiz işçi ve memurlarının bu çalışmaların karşılığı olmasa da takdiri anlamında ödüllendirilmesi talebimizdir.

5393 sayılı Belediye Kanunu Norm Kadro ve Personel İstihdamı başlıklı 49’uncu maddenin son fıkrasında; ‘sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç belediye memurlarına başarı durumlarına göre toplam memur sayısının yüzde 10’unu ve devlet memurlarına uygulanan aylık kat sayının yani 20 bin gösterge rakamı çarpım sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere hastalık ve yıllık izinleri dahil olmak üzere çalıştıkları sürelerle orantılı olarak Encümen kararı ile yılda iki kez ikramiye ödenebilir’ denilmektedir.

Sonuçta encümen karar veriyor ancak belirlenirken pandemi döneminde yoğun emek sarf edilen dönemlerde ki memurlardan objektif olarak belirlenmesi ve işçiler açısından da sendikalı olmaları ve toplu sözleşme sonucunda elde edilmiş hakları bulunsa da pandemide hastalık demeden olağanüstü bir enerji ile çalışan bölümler belirlenerek bu bölümlerde çalışan işçilerin ödüllendirilmesi, insani, vicdani ve emeğin kutsallığı açısından bir gerekliliktir. Bu anlamda önergemin gündeme alınması ve değerlendirilerek, meclisimiz tarafından tavsiye kararı olarak alınmasını arz ederim”.

 

BELEDİYE YÖNETİMİNDEN DESTEK

Söz konusu madde belediye yönetiminin desteğiyle gündeme alınarak, komisyonlara havale edildi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, “İşçilerimizi elimizden geldiği kadar zor dönemlerde işten çıkartmayarak ve onları zaman zaman dinlendirerek en büyük iyiliği yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar bütçemiz oranında zam da yapıyoruz onlara ve yeri geldiği zaman ödüllendiriyoruz. Verdiğiniz dilekçeyi de değerlendireceğiz ki bu konuda da bir çalışmamız var zaten. İşçilerimiz memnun. En azından iş kaygıları yok” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA