ESKİ MİLLETVEKİLİ VEFAT ETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKİ MİLLETVEKİLİ VEFAT ETTİ!


 

Haber Merkezi

 

Bir süredir yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören Ak Parti 22. ve 23. Dönem Mersin Milletvekili Ömer İnan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. 69 yaşındaki Prof. Dr. Ömer İnan, bir süredir Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi görüyordu.

 

ÖMER İNAN KİMDİR?

 

Ömer İnan, 15 Şubat 1951’de Mersin’de doğdu. Yeminli Mali Müşavir ve Öğretim Üyesi; ODTÜ İdari İlimler Fakültesi Ekonomi İstatistik Bölümü’nü bitirdi.

Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Başbakanlık Devlet Personel Dairesi’nde Kontrolör ve Başraportör, TUSAŞ’ta Personel Müdürü olarak çalıştı.

Çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1990’da doçent, 1995’de profesör oldu. Sakarya Üniversitesi Kurucu Genel Sekreteri, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Ekonometri Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Kırıkkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Ekonomi Bölüm Başkanı oldu.

TOBB İktisadi Araştırmalar Daire Başkanı, Türkiye Bilim Şûrası Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulundu. Çeşitli dergi ve gazetelerde makale ve araştırma yazarlığı yaptı. 40 civarında makalesi ve araştırmasının yanında ekonomi içerikli 4 kitabı yayınlandı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen İnan, evli ve 4 çocuk babasıydı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA